”Är ett stort skämt – misshandlar sporten”

Experterna rasar efter domen

HOCKEY

Adler Mannheims Thomas Larkin fick fyra matchers avstängning för överfallet på Daniel Paille.

Ofattbart, tycker C Mores experter.

– Det är ett stort skämt, Johan Tornberg.

– Det här blir slutet för svenska lag i CHL, säger Petter Rönnquist.

1 av 2 | Foto: SVT Play

Det var med 30 sekunder kvar att spela av tisdagens CHL-match mellan Brynäs och tyska Adler Mannheim som Daniel Paille sänktes av Thomas Larkin och fick hjärnskaning.

Brynäs sportchef Stefan Bengtzén kallade tacklingen för ”ett mordförsök” och svenska experter vädjade om 20–25 matchers avstängning.

På onsdagen kom domen mot Larkin.

Han stängs av – i totalt fyra matcher.

– Det är ett skämt. Det är att misshandla sporten och göra CHL till åtlöje i mina ögon, säger C Mores programledare Björn Oldeen i Karjala Cup-sändningen mellan Tre Kronor och Tjeckien (Tre kronor vann med 4–3), där domen diskuterades.

”Slutet för svenska lag”

Experterna håller med.

– Ja, det är ett stort skämt, säger Johan Tornberg.

Petter Rönnquist tror att tacklingen – och dess efterspel – kan göra att svenska lag känner rädsla för att fortsätta spela i CHL kommande säsonger.

– Det här är slutet (för svenska lag i CHL). Klubbarna kommer inte känna för att åka och spela CHL nästa år och veta att sånt här kan hända igen, säger han.

”Skrattretande”

Thomas Larkins avstängning gäller bara i CHL. Han kommer således bara att avtjäna den om/när Adler Mannheim spelar i CHL igen.

– Det är skrattretande. Man blir helt matt, säger Petter Rönnquist, som tycker att CHL borde agera genom att slänga ut det tyska laget från kommande CHL-säsonger.

– Jag hade gärna sett en riktig markering. Lite för att behålla oss svenska lag också. Vi har redan ett kritiskt tänk mot CHL. För att vara rädda om Sveriges fortsatta deltagande skulle man ha markerat och tagit bort Mannheim från nästa års CHL, säger Rönnquist.

ARTIKELN HANDLAR OM