Supertalangen lägger av – bara 16 år gammal

Väljer att satsa på skolan istället

Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYR ÅN
HOCKEY

Hon spåddes bli en av svensk damhockeys bästa backar.

Men nu lägger Wilma Carlsson skridskorna på hyllan – endast 16 år gammal.

– Det blir för svårt att hinna med skolan. Därför slutar jag med ishockeyn. Ett tufft beslut jag var tvungen att ta, säger hon till Brynäs hemsida.

Den 16-åriga supertalangen har frekvent figurerat i landslagssammanhang på ungdomssidan och bland annat varit med och tagit guld i ungdoms-OS 2016.

Dessutom har hon trots sin ringa ålder redan noterats för hela 80 (!) SDHL-matcher, men nu är det alltså färdigspelat.

Väljer studierna före

Anledningen till det plötsliga beskedet stavas studier, då Carlsson nyligen påbörjat ekonomiprogrammet på gymnasiet och inte får hockeyn att gå ihop med skolan.

– Det blir för svårt att hinna med skolan. Därför slutar jag. Jag kommer att sakna gemenskapen i laget och miljön. Dessutom kommer jag att fortsatt ha koll på Lucas (brorsan som spelar i Brynäs herrlag), säger Wilma Carlsson själv till Brynäs hemsida.

”Bara att lyfta på hatten”

Brynäs tränare Åke Liljebjörn beklagar sig över att tappa en talangfull back men ställer sig samtidigt förstående till beslutet.

– Jag tappar en bra back och dessutom en mycket lovande back samt en god lagkamrat. Men det är bara att lyfta på hatten för att en sån ung tjej tar ett så moget och bra beslut. De här tjejerna blir ju inte rika på sin sport. Så jag förstår att hon måste se till sin framtid, säger Lilljebjörn.

ARTIKELN HANDLAR OM