NHL

Janmark bakom Stars klara seger

avPer Bjurman

Foto: Cooper Neill / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

NEW YORK. Dallas slog Anaheim i natt – otroligt nog utan att superstjärnorna i förstakedjan gjorde ett enda mål.

Det var istället sådana som Jason Dickinson, finländska backsensationen Miro Heiskanen och svenske Mattias Janmark som steppade upp och sänkte ankorna.

– Vi har börjat trenda i den riktningen och det är väldigt viktigt för vårt lag, säger ”Jana” till Sportbladet efter 5-2-segern

Att Dallas vinner matcher är i sig inte så märkvärdigt, men som sagt:
Det brukar vara herrarna i förstakedjan – Jamie Benn, Tyler Seguin och Alexander Radulov – som, med benägen assistans av John Klingberg, står för målproduktionen.

– Ja, de första fyra-fem matcherna tror jag de gjorde 95 procent av alla målen. Visserligen är vi byggt som ett lag som ska luta oss mycket mot en femma, men det var ju att ta i. Och nu har det börjat trenda åt rätt håll, säger Mattias Janmark på telefon från Texas. 

Den trenden nådde sin kulmen i natt, för Stars vann alltså med 5-2 – utan att firma Benn-Seguin-Radulov gjorde ett enda mål.

Istället smällde Jason Dickinson in två och Roman Polak (!), backtalangen Miro Heiskanen – ”Finlands egen Erik Karlsson”, som han kallats – och just Mattias Janmark varsitt.

– Det betyder såklart väldigt mycket för laget. Fler måste steppa upp och vara med och producera. Särskilt nu när Radulov är skadad, fortsätter ”Jana”.

Hans eget mål – det första för säsongen – mitt i andra perioden var riktigt snyggt. Julius Honka slog en lång passning från egen zon till den 25-årige stockholmaren på offensiv blå, och han ryckte sig fri och stänkte in ett vasst skott.

– Det var väldigt skönt att få göra första målet. Man får en helt annan energi när det är avklarat, det kände jag redan ikväll, kommenterar han.

John Klingberg svarade för en assist och en sådan tillskrevs också Rickard Rakell för Anaheim.

ARTIKELN HANDLAR OM