Timrå-sportchefen: ”Måste in med spelare”

Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

avTomas Ros

HOCKEY

JÖNKÖPING. Ny torsk för Timrå.

Nu agerar sportchef Kent Norberg.

– Vi måste in med spelare. Nu har vi utrymme eftersom Mattias Guter är borta, säger han till Sportbladet.

Mitt i den andra perioden valde Kent Norberg att lämna pressläktaren på Kinnarps Arena.

Han hade fått nog av lagets prestation och sjönk ihop allt mer på läktaren när 0–0 blev 4–0 till HV71 på 13 minuter. En ketchupeffekt som smakade ättika för Norberg och Timrå och som skickade laget ännu längre ned i tabellen.

Nu är det landslagsuppehåll för Timrå, ett perfekt tillfälle att se över truppen. Ett arbete som redan påbörjades när lagets dyraste utespelare, Mattias Guter, skickades till Luleå i veckan.

– Vi hade ingen center som kunde spela med Mattias. Han hamnade i fjärdekedjan och hade svårt att komma in i vårt spel. Han trivdes heller inte och då blev det här naturligt. I Luleå kan han spela med Olausson och det är väl en passande duo, förklarar Norberg.

Satte sig med telefonen

I stället för att se matchen färdigt så valde Norberg att sätta sig med sin Iphone i korridoren för att ringa massvis med samtal. En vardag för en sportchef med ett lag som har det arbetsamt.

Nya spelare ska in.

– Vi kikar på allt. Men marknaden är lite tunn. Vi får se vad vi får fram, säger Kent Norberg.

Timrå får också en jobspost i december när juniorstjärnorna Filip Hållander och Jacob Olofsson, med stor säkerhet, tas ut till Junior-VM i Vancouver och missar 6–7 SHL-matcher. De båda ligger topp fem i interna poängligan och måste ersättas på något sätt.

– Jag har varit lite låst tidigare. Men nu kan vi värva när vi inte har Guters lön att betala, säger Norberg.

Så många SM-guld har SHL-lagen 00:26
ARTIKELN HANDLAR OM