Spurten gav Leksand poäng

HOCKEY

”Det känns som en seger”

LEKSAND

Nio minuter kvar och underläge med två mål.

Då startade Leksand spurten.

– Visst känns det lite frustrerande. Med den här farten från start hade vi vunnit, säger 4–4-skytten Oscar Steen.

Foto: Kom i kapp, inte förbi. Men Oscar Steen (t v) räddade i alla fall en poäng för Leksand.

Leksand fick, precis som så många gånger förr den här säsongen, jaga i underläge matchen igenom. 0–1 blev 0–2, som så småningom blev 1–3 och 2–4.

– Oavgjort känns ändå som en liten seger.

– När pucken som betydde kvittering gick in, då kändes det riktigt skönt. Äntligen fick vi lite marginal på vår sida. Det kanske hade varit för bra om vi tagit bonuspoängen, även om jag tyckte vi skulle haft den, säger Oscar Steen.

Nyförvärvet från Färjestad var alltså den som fick göra 4–4-målet. Södertälje gick på knäna större delen av den tredje perioden, drog på sig utvisningar och hade det allmänt jobbigt. 19–4 i skott till Leksand säger en hel del?

Persson: Det vänder snart

Men den som organiserade Leksands offensiv under de sista tio minuterna var lagkaptenen Niklas Persson. ”Pajen” spelade exempelvis fram till båda de avslutande Leksandsmålen.

– En poäng eller ingen spelar mindre roll. Jag värdesätter däremot sättet vi kom tillbaka på. Vi fick ytterligare ett kvitto på att det här laget är minst lika bra som de andra. Jag är övertygad om att det vänder för oss, sa Persson.

Notabelt: Efter elva omgångar utan seger så har Leksand nu två matcher i rad utan förlust. Se där, en svit att vårda.

Och i laget finns faktiskt en spelare som inte har varit med och förlorat än – just det, nye kanadensaren Jarrod Skalde.

I går gjorde han entré och noterades för en passningspoäng.

– Men kom ihåg att jag inte vunnit med laget heller, skämtade han.

– Jag ser verkligen fram emot att spela med Leksand och att spela i den svenska ligan. Poängen i den här matchen kan ge oss ännu mer energi inför fortsättningen, menade Skalde.

I Södertälje kändes det förstås bittert att tappa en klar ledning.

Tränaren Ulf Taavola:

– Vi blev för stillastående och passiva. Det har varit tufft med målskyttet och när vi äntligen gjorde fyra mål, då släppte vi in fyra också. Det är surt.

Pelle Marklund ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM