”Sjukaste vändningen jag har varit med om”

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

Hörnqvists Nashville vände och vann mot alla odds

Vild glädje i Nashvilles bås.
Foto: AFP
Vild glädje i Nashvilles bås.

NEW YORK. Nashville låg under med 4-1 efter en period – och med 5-2 i mitten av andra.

Ändå lyckades de slå Columbus med 6-5.

– Det är den sjukaste vändning jag varit med om. Rena vilda västern, säger målskytten Patric Hörnqvist till Sportbladet.

Inledningsvis såg matchen mellan Nashville och Columbus i Bridgestone Arena normal ut. Hemmalaget tog ledningen med 1-0 efter 12.29 och gästerna kvitterade en halv minut senare.

Sedan drog Brian McGrattan på sig ett matchstraff och Predators fick spela i numerärt underläge i fem minuter.

– Och då gjorde Columbus tre mål. Jag ska inte säga att de hade tur, men det gick deras väg. De fick in tre returer, säger Patric Hörnqvist med ett skratt när vi når honom efteråt.

– Men konstigt nog kändes det inte som att vi låg under med 4-1. Då brukar spelare skälla på varandra i båset, men det var alldeles lugnt.

”Fick ingen panik”

Han lyckades själv reducera en bit in i andra perioden, men strax därpå gick Blue Jackets upp till 5-2.

– Men det var lika då. Vi fick ingen panik, säger ”Bengan”.

– Det hör till saken att vi vände ett stort underläge mot dem på bortaplan för två veckor sedan. Det visste vi att de tänkte på och det visste de att vi tänkte på. För ett lag i deras situationen är det såna gånger lätt bli lite för försiktig.

Mycket riktigt. Columbus backade hem och Predators kom tillbaka, kvitterade med mindre än fyra minuter kvar – och när blott nio sekunder återstod slet sig Martin Erat loss i ett friläge och satte den avgörande 6-5-pucken.

”Rena vilda västern”

– Det är den sjukaste vändning jag varit med om under min karriär. Rena vilda västern. Man kan lugnt säga att vi har visst övertag på Columbus, skrattar Hörnqvist.

Hans eget mål var det nionde för säsongen och snipern från Stockholm känner sig i god form.

– Det har varit lite poängtorka, men till skillnad från ifjol, när jag också slutade producera under en period, har det ändå känts bra. Jag är liksom där hela tiden. Och förhoppningsvis kan det lossna lite med målskyttet nu, säger han.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN