HV71

Bekräftat: Han blir ny tränare i HV 71

Av: 

Jimmie Larsson

HOCKEY

Johansson tar över: ”Inspirerande”

Sportbladets avslöjande är bekräftat:

Andreas Johansson, 40, tar över HV 71.

– Det känns otroligt inspirerande, säger han till klubbens hemsida.

Sportbladet avslöjade i söndags att Andreas Johansson, 40, blir ny tränare i HV 71. Johansson, som hoppade in lyckosamt i allsvenska Södertälje den gångna säsongen, tar över efter Torgny Bendelin.

Nu bekräftar HV tränarförändringen på sin hemsida.

– Det känns otroligt inspirerande att få äran att träna en så fin klubb som HV 71. Jag är otroligt laddad inför uppgiften, säger Andreas Johansson till hemsidan.

Tvåårsavtal

Johansson har skrivit på ett tvåårskontrakt och träffar laget när spelarna kommer tillbaka från sin semester.

– Andreas har en lång spelarkarriär bakom sig och vet vad som krävs för att prestera på den här nivån. Han har skaffat sig rutin på ledarsidan och är en hungrig modern tränare, säger sportchefen Fredrik Stillman.

Andreas Johansson har tidigare varit assisterande tränare i både Färjestad och Modo. Den förre forwarden har dessförinnan en lång spelarkarriär bakom sig. På meritlistan finns bland annat nästan 400 matcher i NHL.

Granqvist blir assisterande

HV 71 meddelar att klubben inom kort kommer att presentera hur organisationen runt den nye huvudtränaren kommer att se ut. Sportbladet kunde nyligen avslöja att Johanssons assisterande tränare blir Erik Granqvist, som lämnar arbetet som målvaktstränare i Färjestad.

I går blev det klart att HV får söka efter en ny general manager då Ola Thorwalls hoppar av för en tjänst inom näringslivet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

HV71