Ekman-Larsson räddade viktig poäng åt Phoenix

NEW YORK. Oliver Ekman-Larsson kan ha räddat Phoenix Coyotes säsong med det mål han smackade in femton sekunder före slutet i nattens bortamatch mot Columbus.

– Det är desperata tider nu och alla poäng vi får är oerhört betydelsefulla, säger han efter det som till slut ändå blev en övertidsförlust.

Klockan rann ner mot slutsignal, Blue Jackets hade ledningen med 3-2 och fansen i Nationwide Arena, som äntligen fått vittring på playoff igen, var som galna.

Då fick Oliver Ekman-Larsson pucken vid blålinjen, tog några skär i sidled och prickade in sitt femtonde mål för säsongen bakom Sergej Bobrovsky.

– Jag fick en fin passning och fick läge efter ett ha förflyttat mig efter linjen och bestämde mig för att skjuta för mål. Turligt nog gick den in, säger den svenske backstjärnan till Coyotes hemsida.

Minskade glappet

Sedan vann Columbus visserligen på övertid , efter fint mål av sensationelle Ryan Johansen, och tog därmed ett rejält kliv mot den där slutspelsplatsen, men ”OEL” bärgade i alla fall en poäng med sitt sena mål och den kan bli oerhört viktig – särskilt som Dallas Stars samtidigt slog Nashville på straffar.

Det är Dallas och Phoenix som slåss om den sista slutspelsplatsen i västra tabellen och om den svenske backstjärnan inte gjort det där målet hade Stars haft tre poängs marginal istället för två.

– Det är desperata tider tider nu och alla poäng vi kan få är oerhört betydelsefulla, fortsätter han.

De flesta neutrala betraktare hoppas nu att rivalerna ska hålla jämna steg resten av veckan, så att mötet i sista grundserieomgången på söndag, i Phoenix, blir direkt avgörande.

Det skulle bli säsongens thriller.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN