Första trepoängaren på över en månad

HOCKEY

Zabel: "Man vill vinna matcher så det är skönt och viktigt på alla sätt och vis"

Den fjärde november vann Djurgården mot Malmö med 4-3 efter full tid. Sedan dess har det gått en månad och åtta matcher utan en trepoängare för Djurgården. På fredagen kunde den sviten brytas.

– Nu är man glad igen, säger tränaren Tony Zabel.

Inte en seger under full tid på över en månad. Det var med andra ord ett Djurgården i dålig form som trotsade ovädret Sven när de flög ner till Ängelholm för match mot Rögle.

Ett Rögle som hade klättrat förbi Djurgården i tabellen men det var Djurgården som skulle öppna målskyttet. Med viss hjälp från Rögle.

Efter att klubban gått av för Victor Berglind fick Joakim Hagelin ett friläge som han förvaltade på bästa sätt.

Djurgården utökade sedan sin ledning – i boxplay – innan Rögle fick in en reducering.

– Det första är ett slumpmål men det andra är frukten av ett bra styrspel i boxplay, säger Djurgårdens tränare Tony Zabel.

Går förbi Rögle i tabellen

Djurgården öppnade även målskyttet i den andra perioden innan Rögle fick in ytterligare en reducering. Närmare än så kom dock inte hemmalaget och Djurgården kunde bärga tre poäng.

– Nu är man glad igen, säger Tony Zabel.

Vinsten är Djurgårdens första trepoängare sedan 4 november och laget klättrar i och med segern förbi Rögle i tabellen.

– Den är jätteviktig. Vi har gått igenom en tuff period men samtidigt så pratar man mycket om att när man går igenom sådana saker hittar man andra styrkor. Vi har varit på topp hela tiden men man vill vinna matcher så det är skönt och viktigt på alla sätt och vis, säger Tony Zabel.

Vinst på övertid i förra matchen och tre poäng mot Rögle, har ni vänt trenden nu?

– Vi tar en match i taget, det är det som gäller.

På grund av ovädret Sven var kvällens domartrio mellan Asplöven och Södertälje försenade. Det gjorde att matchen fick skjutas upp till 19:45.

När matchen till slut kunde starta var det krislaget Södertälje som tog kommandot. Södertälje hade ledningen med både 1-0 och 2-1 men Asplöven gav sig inte och kvitterade med knappa elva minuter kvar av matchen.

Södertälje kunde dock ta ledningen än en gång och då orkade inte Asplöven att svara och bottenlaget Södertälje kunde ta tre viktiga poäng.

ARTIKELN HANDLAR OM