Bryter kontraktet – efter bara en dag

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Tvingas lämna efter Brynäs tabbe

Brynäs blixtvärvade Moras Ryan Thang i går.

I dag bryter klubben kontraktet med forwarden.

– Jag får väl faktiskt säga att jag har skrivit det kortaste kontraktet jag någonsin har gjort, säger sportchefen Michael Sundlöv efter missen.

Ryan Thang har gjort en NHL-match för Nashville Predators.
Foto: AP/TT
Ryan Thang har gjort en NHL-match för Nashville Predators.

Brynäs har stora skadeproblem och värvade därför Moras Ryan Thang på lån i tisdags. Tanken var att forwarden skulle debutera samma dag mot HV 71. Men så blev det inte. Nu bryter Brynäs kontraktet – efter bara en dag.

Brynäs hade missat att en spelare behöver söka om sitt arbetstillstånd om man varit i Sverige i mindre än sex månader och går från en arbetsgivare till en annan.

– I det fallet höll vi på i går eftermiddag med Migrationsverket och i dag på förmiddag, men som det ser ut nu 7-10 dagars handläggningstid. Eftersom vi har skrivit ett kontrakt med Ryan på kort tid, för att vi har behovet just nu på grund av skadelaget, är det lite problematiskt, säger Brynäs sportchef Michael Sundlöv till klubbens hemsida.

Måste ha en forward

Thangs kontrakt går egentligen ut i december, men nu lämnar han alltså Brynäs utan att ha spelat en match.

– Jag får väl faktiskt säga att jag har skrivit det kortaste kontraktet jag någonsin har gjort i min karriär som sportchef. Vi har kommit överens med Ryan att vi ska gå skilda vägar så att han får möjlighet att skriva kontrakt för resten av säsongen med en annan förening utanför Sverige, säger Sundlöv.

Brynäs har flera forwards skadade och måste nu hitta ett nytt nyförvärv.

– Nu får vi fortsätta leta förhoppningsvis kan vi hitta något. Vi behöver forwards så är det, säger Sundlöv.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN