”Kändes lite underligt att bara byta lag”

Duchenes bortamatch direkt mot gamla laget – slapp resa

NEW YORK. Det började bra för Matt Duchene i Columbus.

Han var med och ledde sitt nya lag till 3-0-seger mot Ottawa – laget han tillhörde till några timmar innan matchstart.

– Det var lite underligt att spela mot gamla lagkamrater men samtidigt kände jag bekväm att vara här. Jag hade kul, säger stjärncentern efter 3-0-segern i Canadien Tire Center.

Matt Duchene behövde inte resa särskilt långt när han under fredagen – som huvudpjäsen i det pågående trejdrallyts hittills största affär – byttes från Ottawa till Columbus.

Endast några meter, faktiskt.

Blue Jackets råkade nämligen vara i den kanadensiska huvudstaden för match mot Senators, så den 28-årige centern bara bytte omklädningsrum.

– Det kändes lite underligt att bara byta lag och spela mot de som nyss var lagkamrater, men samtidigt kände jag mig bekväm med att spela i den här hallen. Det kändes som ett bra slut på min tid i Ottawa och en bra start på det nya kapitlet i min karriär, säger han till klubbens hemsida.

Matt Duchene i Columbus-tröjan.
Matt Duchene i Columbus-tröjan.

”Väldigt bra spelare”

Några poäng blev det inte i debuten med John Tortorellas hårt drillade gäng, men Duchene såg ut att trivas fint i den nykomponerade kanonkedjan med Artem Panarin och Cam Atkinson – och Jackets bärgade en 3-0-seger som tog dem över slutspelsstrecket igen.

– Ja, det kändes väldigt bra. Jag hade kul, Panarin och Atkinson är väldigt bra spelare. Det var rätt otroligt att vi inte gjorde några mål, men ”Andy” (Craig Anderson) stod för en en kanonmatch i kassen och höll dem kvar i matchen länge, fortsätter han.

– Jag är glad att vi tog över strecket också. Det är för att få spela slutspel jag går upp på morgnarna.

Fler trejds att vänta

Senators kommer av allt att döma brandskattas ännu mer innan deadline på måndag.  Mark Stone och Ryan Dzingel hölls utanför laguppställningen även i natt – i väntan på att affärer.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN