Damkronornas stjärnor tvekar om framtiden

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:

Två av Damkronornas viktigaste spelare kan sluta i landslaget.

Luleåstjärnorna Emma Nordin och Sara Grahn har meddelat nya förbundskaptenen Ylva Martinsen att de tvekar om sin framtid, skriver NSD.

– Jag har varit med i landslaget rätt många år. 13 tror jag att det är. Och det är ganska påfrestande att vara borta så mycket som vi är. Nu har det bidrag (från Sveriges olympiska kommitté) vi tidigare haft dessutom dragits in, så varje gång man åker i väg med landslaget förlorar man en eller två veckors lön, säger 29-åriga målvakten Sara Grahn till Norrländska Socialdemokraten.

Emma Nordin och Sara Grahn under OS i Pyeongchang.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT
Emma Nordin och Sara Grahn under OS i Pyeongchang.

På fredag samlas Damkronorna för ett första läger med tillträdande förbundskaptenen Ylva Martinsen på Bosön utanför Stockholm. Trots framtidstvekan vill Grahn och viktige centern Emma Nordin, som gjort över 200 landskamper vardera, ge Leif Boorks efterträdare en chans.

”Inte så många att välja mellan”

– Att dra på sig landslagströjan är det mest ärofyllda som finns. Men det har inte känts lika tillfredsställande de senaste åren. Man är också borta rätt många dagar varje år. Under mina tio år i landslaget har vi inte heller tagit några medaljer, säger 27-åriga Emma Nordin till NSD.

Damkronorna har drabbats av flera avhopp sedan 2–7-förlusten mot Finland i OS-kvartsfinalen i Pyeongchang i februari. Bland andra assisterande lagkaptenen Anna Borgqvist, Leksand.

– Vi har redan tappat ett par spelare. Och jag är verkligen glad att de ger det en chans. För de behövs. Vi har ju inte så många spelare att välja mellan, säger Ylva Martinsen till NSD.

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Sara Grahn

LÄS VIDARE

Publicerad: