Svensken som är bäst av alla

Dallasbacken Nicklas Grossman leder plus/minus-statistiken

Dallas vann nattens match mot Anaheim med 4-2.

Loui Eriksson gjorde ett mål och en assist. Och backen Nicklas Grossman utökade sin ledning i den så viktiga plus/minus-statistiken, nu två plusmål före självaste Alexander Ovetjkin.

Dallas Nicklas Grossman.
Dallas Nicklas Grossman.

Dallas imponerade på bortais mot Anaheim. Trots att laget saknade viktiga spelare som Mike Modano, Jere Lehtinen och Brad Richards vann Stars med 4-2 – och det var två svenskar som visade vägen.

Loui Eriksson öppnade målskyttet i Honda Center 14.01 in i första perioden på en retur. Målet var Erikssons fjärde den här säsongen och i slutet av matchen assisterade han även till avgörande 4-2 i öppen kasse.

Grossman – bättre än Ovetjkin

Dallas svenskback Nicklas Grossman fortsätter övertyga. 24-åringen är i fortsatt ledning i den alltid så viktiga plus/minus-statistiken, där han efter nattens match har plus elva, två bättre än Washingtons och hela ligans superstjärna Alexander Ovetjkin. Grossman lämnade Södertälje för Dallas 2005 och blev känd för den breda svenska hockeypubliken i våras, då han spelade VM med Tre Kronor.

Dallas tredje svensk, fjolårsrookien Fabian Brunnström, var inte lika lyckosam. Vänsterforwardens kedja var inne på lagets båda baklängesmål. Tur då att Jonstorpssonen i alla fall fick lämna isen som en vinnare.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN