”Fansens krav kan vara knäckande”

HOCKEY

Kanadensisk expert om Torontofansens krav på ”Monstret”

Jonas Gustavsson fick sitt kontrakt med Toronto.

Nu står ”Monstret” inför nästa tuffa uppgift: att vinna Maple Leaf-fansens förtroende.

– Om han inte får en bra start, så kommer de att bli upprörda, säger Sportsnets expert Mike Brophy till Sportbladet.

Foto: Jonas Gustavsson.

Torontofansen är kända för att vara några av NHL:s mest kräsna. Fråga bara Gustavssons målvaktskollega Vesa Toskala. Finländaren – som värvades till klubben för två år sedan – inledde sin tid i klubben med darriga insatser i två träningsmatcher.

Under den andra, en 7–2-förlust mot Buffalo, blev Toskala både utvisslad och utbuad av de egna fansen.

Om Jonas Gustavsson får en trög start i sin nya klubb, får han räkna med samma bemötande.

Inte rättvist

– Om Gustavsson får en trög start, så kommer fansen att bli upprörda. Eftersom han är så uppskriven förväntar sig fansen att han kommer till stan och blir en viktig del i förvandlingen till ett slutspelslag. Fansens krav kan vara knäckande. Det är kanske inte rättvist mot Gustavsson, men det är så verkligheten är, säger Mike Brophy på Torontobaserade Sportsnet.

Hur har fansen reagerat på värvningen av Gustavsson?

– Jag tror att de är väldigt glada över att Brian Burke lyckades övertala Gustavsson att skriva på för klubben. Om Gustavsson kan leva upp till hypen, har han en bra chans att ta platsen som nummer ett. Vesa Toskala har inte varit så lyckad som Maple Leafs nummer ett.

Tror du att han lyckas ta över som nummer ett?

– Att han var så dominant i Sverige den senaste säsongen tyder på att han har kapacitet. Och klubben har anställt målvaktsgurun Francois Allaiere, som har gjort ett fantastiskt jobb med att coach målvakter, säger Mike Brophy.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL