NHL

Green historisk i natt

Av: 

Uffe Bodin

HOCKEY

Mål i åttonde matchen i rad för Washingtons skarpskytt

Mike Green gratuleras av lagkamraterna efter nattens historiska fullträff.
Mike Green gratuleras av lagkamraterna efter nattens historiska fullträff.

I natt slog han till – för åttonde matchen i rad. Washington Capitals back Mike Green raderade ett 25 år gammalt NHL-rekord när han blev målskytt mot Tampa Bay Lightning.

– Han hade kunnat coachas av Musse Pigg och ändå blivit en fantastisk hockeyspelare, säger coachen Bruce Boudreau efter Washingtons 5-1-seger.

Alexander Ovetjkin, Nicklas Bäckström och de andra superstjärnorna i Washington Capitals har fått ursäkta. De senaste veckorna har allt fokus lagts på backen Mike Green och hans enastående målsvit.

I natt blev 23-åringen målskytt för åttonde matchen i följd och slog därmed Bostonbacken Mike O’Connells 25 år gamla NHL-rekord.

Blev vilt firad

Green, som både är bäste målskytt (22) och poängplockare (50) bland NHL:s backar, blev vilt firad när rekordmålet fram till 4-0 gjordes i bortamötet med Tampa Bay Lightning.

– Det här var ingenting jag förväntade mig, men jag blev riktigt upprymd. Jag fick nästan en tår i ögat, sade Mike Green till AP efter matchen, samtidigt som han fick ansiktet inkletat med raklödder.

Kan kopiera Hatchers bedrift

Den målfarlige kanadensaren är på väg att bli den första NHL-backen sedan 1993 att göra över 30 mål i NHL. Även då var det en Washingtonback som öste in mål, amerikanen Kevin Hatcher.

Capitals coach Bruce Boudreau har fått beröm för att han har utvecklat Mike Greens färdigheter i anfallszonen, men själv tar han det påståendet med en stor nypa salt.

– Han hade kunnat coachas av Musse Pigg och ändå blivit en fantastisk hockeyspelare. Jag är bara glad att jag är den som fåt coacha Mike just nu.

NHL-rekordet för antal mål av en back under en NHL-säsong lär Mike Green däremot aldrig hota. Säsongen 1985/86 svarade Edmonton-ikonen Paul Coffey för fantastiska 48 mål.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL