Timrå-stjärnan aktuell för Tre Kronor: ”Har honom på radarn”

avDaniel Sörensen

Foto: P R OLERT / BILDBYR N

Jonathan Dahlén har gjort succé i årets hockeyallsvenska.

Det har inte gått förbundskaptenen Rikard Grönborg obemärkt förbi.

– Vi har honom på radarn eftersom han spelat JVM och redan förra året diskuterade vi hans namn, säger Grönborg till Hockeypuls.

Timrås poängkung Jonathan Dahlén har haft en kanonsäsong i hockeyallsvenskan. I grundserien noterades 20-åringen för 44 poäng på 44 matcher.

Och i den hockeyallsvenska finalserien mot Leksand har han redan mäktat med fyra poäng (två mål och två assists) och därmed bidragit till att Timrå har ett starkt grepp om finalserien, med 2–0 i matcher.

Dahléns fina form har fått många att fråga sig om forwarden borde finnas med i Tre Kronors trupp. Timrå-tränaren Fredrik Andersson är en av dem som tycker det.

”Bärande spelare i Timrå”

– Kul att Fredrik tror på sina spelare. Jonathan har visat under säsongen att han är en bärande spelare i Timrå och han har ju valt att vara där fast det funnits lockrop från SHL, säger Rikard Grönborg till Hockeypuls.

Förbundskaptenen är för närvarande i Nordamerika för att träffa NHL-svenskar som kan komma att bli aktuella för VM-spel senare i vår. Men han säger att han mycket väl har koll på hur det går för Dahlén och andra inhemska spelarna också.

– Han är klart intressant och han är framför allt en framtidsspelare. Det blir kul att få följa honom framöver, säger Grönborg.

Möjlighet att visa upp sig inför VM

I april vankas det diverse samlingar, landskamper och turneringar för Tre Kronor. Då finns det möjlighet för flera spelare att visa upp sig inför VM i Danmark.

– Klart att det är en spelare (Dahlén) som finns i våra loggar och vi gillar att testa spelare under turneringar inför VM. Sedan är det alltid en spåkula kring vilka spelare som kommer loss från NHL och så och där har vi ingen aning just nu. Det är ett helt blankt blad som vi sedan får börja fylla upp under maj månad, säger Grönborg.

Hockey Mania med Sportbladet hela våren

– slutspel, kval, nyheter, silly

Här hittar du guiderna till:

SM-slutspelet Kvalet till SHL Kvalet till Hockeyallsvenskan

Här läser du alla artiklar om:

Ishockey SHL-lagen Lagen i Hockeyallsvenskan

Här läser du alla artiklar om varje SHL-lag:

Brynäs Djurgården Frölunda Färjestad HV71 Karlskrona Linköping Luleå Malmö Mora Rögle Skellefteå Växjö Örebro

Här läser du alla artiklar om varje lag i Hockeyallsvenskan:

AIK Almtuna Björklöven Karlskoga Leksand Modo Oskarshamn Pantern Södertälje Tingsryd Timrå Troja-Ljungby Vita Hästen Västervik

ARTIKELN HANDLAR OM