Klart: Elias Pettersson vinner poängligan

HOCKEY

LINKÖPING. Elias Petterssons succésäsong fortsätter.

Med sina 56 poäng vinner 19-åringen SHL:s poängliga.

– En helt enastående bedrift att komma in som rookie och vinna poängligan, säger Växjös tränare Sam Hallam.

Elias Petterson, 19, har en bra vecka bakom sig. I torsdags gjorde han fyra poäng och slog därmed Kenta Nilssons poängrekord för juniorer. I sista omgången säkrade han också segern i poängligan.

– Grymt. En helt enastående bedrift att komma in som rookie och vinna poängligan och slå över ett 40 år gammal juniorrekord. Det var stort jubel i omklädningsrummet när det blev klart, säger Växjös tränare Sam Hallam.

Pettersson:

– Känns helt fantastiskt. Det här trodde jag inte innan säsongen, men jag spelar i ett bra lag. Jätteroligt, och jag är nöjd med mina poäng, säger Pettersson.

Foto: BILDBYRÅN

När började du tro att det kanske kunde gå vägen?

– Jag började lite dåligt och hade en liten svacka, men sedan började jag göra poäng, och jag kände att varför skulle jag inte kunna göra poäng fastän jag är ung. Ingenting är omöjligt, säger Pettersson.

Pettersson hade en poäng till godo på Frölundas Ryan Lasch inför den sista omgången och då båda spelarna gjorde var sin poäng säkrade Växjöspelaren den åtråvärda titeln.

– Det är lite svårt att ta in det. Jag har fått mycket gratulationer och mycket stöd från alla möjliga. Att folk önskar en allt gott är jättekul, säger Pettersson.

För Växjö väntar nu en veckas matchledigt innan kvartsfinalspelet drar igång nästa söndag.

– Det är det här alla väntat på, den roligaste delen på säsongen. Vi ska förbereda oss så bra som möjligt, säger Pettersson.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

ARTIKELN HANDLAR OM