Tre NHL-spelare tackar nej till VM

Foto: John McCoy / TT / NTB Scanpix
Patrik Berglund är en av dem som tackar nej.
HOCKEY

Efter flera ja till Rickard Grönborg kom nu ett stort bakslag i jakten på NHL-spelare till VM.

Mattias Janmark, Elias Lindholm och Patrik Berglund tackar samtliga nej, rapporterar Hockeynews.se.

Både Janmark och Lindholm sitter på utgående kontrakt.

Flera NHL-spelare har meddelat Tre Kronor-ledningen att de gärna kommer till Danmark för att försvara det svenska guldet. Bland annat stjärnor som Oliver Ekman-Larsson och Mika Zibanejad.

Men nu kommer ett stort bakslag för Grönborg och co. Tre stycken NHL-stjärnor tackar nej. Det rör sig om St. Louis Patrik Berglund, Carolinas Elias Lindholm och Dallas Mattias Janmark, rapporterar Hockeynews.

Patrik Berglund, som var med och spelade World Cup 2016, har avslutat säsongen riktigt fint med St. Louis Blues. Laget såg länge ut att klara slutspel med tappade platsen i de sista matcherna.

Utgående kontrakt

Ett annat lag som missade slutspelsplatsen är St. Louis divisionsrival Dallas. Många hade tippat att Dallas skulle sluta i toppen av Central Division. Även de låg länge på slutspel men tappade platsen efter att ha förlorat åtta raka matcher i mars.

Problemet för Dallas var att det bara var toppspelarna som levererade. En breddspelare som däremot gjorde det bra var Mattias Janmark. Men på grund av att den tidigare AIK-spelaren har utgående kontrakt vill han inte utsätta sig för den skaderisk ett VM innebär.

Även Elias Lindholm tackar nej på grund av kontraktssituation. Lindholm var med och vann VM-guld i Tyskland förra året.

ARTIKELN HANDLAR OM