Robert Rosén anmäld till disciplinnämnden

HOCKEY

Första semifinalmötet mellan Växjö och Malmö utvecklade sig till en grinig historia.

Växjös Daniel Rahimi fick matchstraff och nu riskerar Växjö-stjärnan Robert Rosén avstängning efter att ha blivit anmäld till disciplinnämnden.

– Från min sida är det inte meningen som en tackling. Jag går för att stänga sargen, sa Rosén till Sportbladet efter matchen.

Första semifinalmötet mellan Växjö och Malmö blev både en jämn och grinig historia. Efter slutsignalen hamnade Växjös Daniel Rahimi och Malmös Fredrik Händemark i bråk som resulterade i matchstraff för Rahimi.

Men någon avstängning för Rahimi kommer det inte att bli. Istället riskerar Växjö-spelaren Robert Rosén avstängning efter att ha blivit anmäld till disciplinnämnden.

”Hoppar in i tacklingen”

Med fem minuter kvar av matchen när Malmö jagade kvittering hamnar Rosén i en situation med Malmös Jens Olsson bakom förlängda mållinjen. SHL skriver följande i anmälan på hemsidan:

”När det återstår nästan 5 minuter av tredje perioden har Malmöspelaren Jens Olsson pucken bakom förlängda mållinjen och skall slå iväg den. Pucken hoppar till och han blir upptryckt mot sargen av en Växjöspelare. Växjöspelaren Robert Rosén kommer in i situationen som tredje spelare och hoppar in en tackling som träffar med överarmen i huvudet på Olsson.”

”Enormt märkligt beteende”

Cmores expert Niklas Wikegård var efter matchen övertygad om att en anmälan mot Rosén skulle komma in under tisdagen.

– Jag är helt säker på att man kommer titta på den där och jag är nästan säker på att det kommer att bli konsekvens för Rosén. Enormt märkligt beteende från en sådan spelare. Robert Rosén som inte gjort en fluga förnär hoppar in med armbågen i huvudet, sa Wikegård till studion efter matchen.

Huvudpersonen själv, Robert Rosén, ansåg själv att det hela inte skulle vara tillräckligt för någon avstängning, men riskerar alltså nu att missa matcher i semifinalserien.

”Jag går in för att stänga sargen”

– Jag har inte kollat bilderna men från min sida är det inte meningen som en tackling. Jag går för att stänga sargen. Sen har jag faktiskt ingen uppfattning vad som händer. Som sagt är det inte ens meningen som en tackling.

– Jag tror inte att det blir någon avstängning. Det tycker jag inte. Det är slutspel och ska vara lite känslor, sa han till Sportbladet efter matchen.

Beslut angående en eventuell avstängning väntas komma runt lunchtid under tisdagen.

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
ARTIKELN HANDLAR OM