Djurgården bröt mardrömssvit och skaffade sig matchboll

Av: Johannes Hägglund

Publicerad:
Uppdaterad:

LINKÖPING. En 2 348 dagar lång förbannelse är bruten.

Djurgården har till slut vunnit i Linköping – och då hyllar laget fansen.

– Helt fantastiskt att våra fans åker hit och tar över, säger Calle Ridderwall, 29.

Djurgården har haft otroligt svårt på bortaplan mot Linköping de senaste åren. Segern i den fjärde kvartsfinalen var den första i Linköping sedan den 19 oktober 2011 – 2 348 dagar sedan.

– Det var på tiden, säger Djurgårdens Calle Ridderwall.

– Skönt och välförtjänt. Men jag skulle önska att vi är lite mer disciplinerade och inte gör det så spännande. Vi har allt i egna händer, men börjar ta utvisningar. Det finns lite jobba på, säger Ridderwall.

Över 8 000 åskådare var på plats i Saab Arena och många Djurgårdssupportrar hade sökt sig till Linköping.

–  Helt fantastiskt att våra fans åker hit och tar över sundtals. Eller stundtals, majoriteten av matchen ska jag säga. Det var i början man hörde LHC-fansen lite när de försökte matcha våra fans. Sedan tar våra fans över helt och hållet och det var grymt. Vilket stöd, säger Ridderwall.

Hur mycket betyder det?

– Man blir extra taggad. Man vill ta en seger för fansen som åker på en bortamatch en lördag eftermiddag. Vi vill visa vår uppskattning, för det finns mycket annat de hade kunnat göra en lördag, säger Ridderwall.

Jesper Pettersson håller med.

– Vi har ett enormt stöd, och det uppskattas jättemycket. Man höjer sig en nivå, säger Djurgårdsbacken.

På måndag möts lagen igen på Hovet, och då måste Linköping vinna för att säsongen inte ska vara över. Positivt för östgötarna är att man väntas få tillbaka förstemålvakten Jonas Gustavsson som missat två matcher på grund av sjukdom.

– Jacob (Johansson) gör en jättebra fajt i dag, men Jonas (Gustavsson) har spelat bra i slutspelet. Han är en matchvinnare, som ger oss chans att vinna varje kväll. I och med att Tony (Mårtensson) är tillbaka också är det två friska och fräscha spelare, som förhoppningsvis kan ge oss ytterligare energi, säger Linköpings tränare Dan Tangnes.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!