Bilden efter allvarliga olyckan: ”Lagkamrater för evigt”

avDaniel Sörensen

Publicerad:
Uppdaterad:

En lagbuss med det kanadensiska ungdomslaget Humboldt Broncos krockade under natten till lördag med en lastbil, och 15 personer omkom i olyckan.

Nu vårdas flera av spelarna på sjukhus.

– Jag föll ihop och hans mamma hade redan fallit ihop och vi var bara i tårar över det som hänt, berättar Tom Straschnitzki, vars son Ryan var med på bussen.

Under natten mot lördag skedde en allvarlig krock mellan en buss, innehållande det kanadensiska ungdomslaget Humboldt Broncos, och en lastbil. Olyckan skedde i nordöstra Saskatchewan i Kanada. Lastbilen tros ha rammat spelarbussen från sidan.

Laget, som spelar i en liga för spelare i åldrarna 16–20 år, var på väg till en slutspelsmatch mot Nipawin Hawks när olyckan inträffade.

15 spelare/ledare ska ha omkommit i olyckan, och flera ska ha blivit allvarligt skadade uppger BBC.

– Vi är i chock, säger klubbens president Kevin Garinger till kanadensiska sportsajten TSN.

– Vi måste försöka stötta varandra i den här ofattbara förlusten för vårt samhälle, vår provins och för hela hockeyvärlden.

Bild från sjukhussängen

Den tidigare kanadensiska journalisten Peter Mansbrigde delade timmar efter olyckan en bild på Twitter. Bilden visar Broncos-spelarna Derek Patter, Derek Grayson och Nick Bonding som håller varandras händer på det sjukhus som de vårdas på.

”Lagkamrater för evigt”, står det under bilden.

Föräldrarna berättar

Ryan Straschnitzki, 18, befann sig på bussen under olyckan. Till TSN berättar hans föräldrar Tom och Michelle om reaktionerna efter olyckan.

– Efter tre timmar fick vi till slut tag på honom. Vi blev lättade när vi hörde att det gått bra med honom, men förkrossade när han berättade vad han sett. Jag föll ihop och hans mamma hade redan fallit ihop och vi var bara i tårar över det som hänt, säger Tom Straschnitzki.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM