Växjös ersättare till Jörgen Jönsson

”Det ska bli väldigt spännande”

Foto: BILDBYRÅN

avAndreas Käck

HOCKEY

Jörgen Jönsson har lämnat Växjö.

Nu meddelar klubben att BIK Karlskogas Tobias Thermell ersätter.

– Jag känner mig grymt laddad, säger han.

Mitt under brinnande SM-final bekräftade Jörgen Jönsson att han lämnar Växjö efter säsongen.

– Jag har bestämt mig för att flytta hem. Jag kommer att ha Karlstad som bas och sedan får vi se var det tar vägen, sa han då.

”Kommer passa in”

Nu meddelar Växjö Lakers att de plockar in Tobias Thermell – senast huvudtränare i BIK Karlskoga – som ersättare i båset. Han blir därmed assisterande tränare till Sam Hallam.

– Tobias är en yrkesman och person som vi tror kommer passa in och komplettera oss på ett perfekt sätt. Tobias var redan som spelare en stor ledare i de lag han spelade i, därefter har han på ett föredömligt sätt lotsat Karlskoga till framgångar i Hockeyallsvenskan. På många sätt liknar hans tränarbana den som Sam Hallam hade innan han kom till oss. Det ledarskapet har visat sig passa oss väldigt bra, säger klubbens vd och sportchef Henrik Evertsson i ett pressmeddelande.

”Känns tryggt”

Thermell själv:

– Det ska bli väldigt spännande. Jag känner mig grymt laddad över att få möjligheten bli en del av den här gruppen som är här. Det känns tryggt att komma till Växjö då jag har haft en bra kontakt med Sam under större delen av min tränarkarriär där han fungerat som en mentor för mig där vi har kunnat byta idéer.

Thermell har skrivit på ett treårskontrakt.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM