”Absolut största jag varit med om”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

PITTSBURGH. Vegas Golden Knights fullbordade ännu en magnifik skräll i natt.

De slog ut San Jose Sharks ur Stanley Cup-slutspelet och är – mot allt förnuft – klara för konferensfinal.

– Det är det största jag varit med om i karriären. Hittills. Men nu ska vi förstås försöka gå ännu längre, säger William Karlsson till Sportbladet efter den avslutande 3-0-segern.

Det var otänkbart att de skulle gå till slutspel, det var otänkbart att de skulle vinna sin division, det var otänkbart att de skulle slå ut LA Kings i första Stanley Cup-omgången och givetvis – det var otänkbart att de skulle ha minsta chans i andrarundan mot mäktiga San Jose Sharks.

Men Vegas Golden Knights – The new kid on the block, ett lag byggt på spelare de andra NHL-klubbarna tyckte sig ha råd att undvara – var i praktiken klara för playoff redan kring jul, tog hem Pacific-divisionen så det sjöng om det, svepte Kings i fyra raka och jodå, i natt harpunerade de San Jose-hajarna också.

1 av 3 | Foto: Marcio Jose Sanchez / TT / NTB Scanpix

Riddarna från Strippen inte bara vann sjätte matchen – och säkrade 4-2-seger i serien. De nollade San Jose. På bortaplan.

Ny poäng av Karlsson

– Ja, väldigt starkt. De låg på och hade mycket chanser i första perioden, men sedan stängde vi ner och såg till att de inte fick så mycket alls. I tredje perioden förväntade man sig att de skulle komma i en jädra push, men vi spelade så bra defensivt att de aldrig fick till någon, säger omsusade William ”Wild Bill” Karlsson när vi talar med honom efter slutsignalen.

Han fortsätter:

– Det har varit en tuff serie, Sharks är ett väldigt bra lag, men sett till helheten tycker jag vi förtjänar att vinna.

Och nu får den levande sensationen från Märsta – som stod för assist till första målet i natt, inprickat av Jonathan Marchessault i början av andra perioden – och hans gyllene riddare till kompisar alltså gå upp i en direkt avgörande batalj om en plats i Stanley Cup-slutspelet.

”Absolut största”

På första försöket.

– Jag har aldrig gått så här långt någon gång tidigare i karriären så det är absolut det största jag varit med om. Jäkligt skoj, särskilt som hockeyfebern vi haft hemma i Vegas hela säsongen bara stegrar, fortsätter ”Wille”.

– Nu ska vi njuta av det här någon ledig dag, men sedan är ju målet förstås att gå till Stanley Cup-final också. Det är vad det handlar om nu.

För att nå dit måste de dock slå antingen Nashville Predators eller Winnipeg Jets – indragna i ett eget bittert slag som kan avgöras om Jets vinner kommande natt; annars följer en Game 7 natten till fredag.

Det är, i sanning, inte det lättaste.

– Nej, det blir tufft oavsett vem vi får möta. Det är två verkligt bra lag. Men…vi har slagit bägge två tidigare. Så omöjligt är det inte, konstaterar konferensfinalist Karlsson.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!