”Absolut största jag varit med om”

avPer Bjurman

HOCKEY

PITTSBURGH. Vegas Golden Knights fullbordade ännu en magnifik skräll i natt.

De slog ut San Jose Sharks ur Stanley Cup-slutspelet och är – mot allt förnuft – klara för konferensfinal.

– Det är det största jag varit med om i karriären. Hittills. Men nu ska vi förstås försöka gå ännu längre, säger William Karlsson till Sportbladet efter den avslutande 3-0-segern.

Det var otänkbart att de skulle gå till slutspel, det var otänkbart att de skulle vinna sin division, det var otänkbart att de skulle slå ut LA Kings i första Stanley Cup-omgången och givetvis – det var otänkbart att de skulle ha minsta chans i andrarundan mot mäktiga San Jose Sharks.

Men Vegas Golden Knights – The new kid on the block, ett lag byggt på spelare de andra NHL-klubbarna tyckte sig ha råd att undvara – var i praktiken klara för playoff redan kring jul, tog hem Pacific-divisionen så det sjöng om det, svepte Kings i fyra raka och jodå, i natt harpunerade de San Jose-hajarna också.

1 av 3 | Foto: Marcio Jose Sanchez / TT / NTB Scanpix

Riddarna från Strippen inte bara vann sjätte matchen – och säkrade 4-2-seger i serien. De nollade San Jose. På bortaplan.

Ny poäng av Karlsson

– Ja, väldigt starkt. De låg på och hade mycket chanser i första perioden, men sedan stängde vi ner och såg till att de inte fick så mycket alls. I tredje perioden förväntade man sig att de skulle komma i en jädra push, men vi spelade så bra defensivt att de aldrig fick till någon, säger omsusade William ”Wild Bill” Karlsson när vi talar med honom efter slutsignalen.

Han fortsätter:

– Det har varit en tuff serie, Sharks är ett väldigt bra lag, men sett till helheten tycker jag vi förtjänar att vinna.

Och nu får den levande sensationen från Märsta – som stod för assist till första målet i natt, inprickat av Jonathan Marchessault i början av andra perioden – och hans gyllene riddare till kompisar alltså gå upp i en direkt avgörande batalj om en plats i Stanley Cup-slutspelet.

”Absolut största”

På första försöket.

– Jag har aldrig gått så här långt någon gång tidigare i karriären så det är absolut det största jag varit med om. Jäkligt skoj, särskilt som hockeyfebern vi haft hemma i Vegas hela säsongen bara stegrar, fortsätter ”Wille”.

– Nu ska vi njuta av det här någon ledig dag, men sedan är ju målet förstås att gå till Stanley Cup-final också. Det är vad det handlar om nu.

För att nå dit måste de dock slå antingen Nashville Predators eller Winnipeg Jets – indragna i ett eget bittert slag som kan avgöras om Jets vinner kommande natt; annars följer en Game 7 natten till fredag.

Det är, i sanning, inte det lättaste.

– Nej, det blir tufft oavsett vem vi får möta. Det är två verkligt bra lag. Men…vi har slagit bägge två tidigare. Så omöjligt är det inte, konstaterar konferensfinalist Karlsson.

NHL-svenskarna som tjänar bäst 00:29

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM