Brynäs värvar – från SHL-rivalen

”Har alltid känt att Brynäs är mitt lag”

avAndreas Käck

Foto: ANDREAS SANDSTR M / BILDBYR N

Sportbladet har tidigare avslöjat att Brynäs jagar Joacim Eriksson.

Nu är värvningen i hamn.

– Det känns otroligt kul att få komma hem, säger Eriksson.

Brynäs målvakter, David Rautio och Linus Fernström, har utgående avtal, och det mesta har tytt på att Gävleklubben letar efter ett helt nytt målvaktspar till nästa säsong.

Men nu står det klart att Rautio stannar – och att Joacim Eriksson värvas in.

”Är extra kul”

Sportbladet kunde avslöja Brynäs intresse för Djurgårdsmålvakten redan för några veckor sedan och nu är alltså värvningen i hamn.

– Det känns fantastiskt bra, Jocke och David kommer bli ett bra och stabilt målvaktspar som tillsammans blir en viktig pusselbit i lagbygget och som har kapaciteten att hjälpa laget fram till SM-guld 2019. Såklart är det extra kul att vi får välkomna hem Jocke och att vi får behålla David, säger sportchef Stefan Bengtzén i ett uttalande på Brynäs hemsida.

”Är mitt lag”

Eriksson är född i Hedesunda och inledde sin elitkarriär i just Brynäs.

Nu är han alltså klar för en återkomst.

– Det känns otroligt kul att få komma hem på hemmaplan och att äntligen dra på sig Brynäs-tröjan igen, det har varit mitt mål hela tiden. Jag har från tidig ålder varit en Brynäsare, jag är uppvuxen i Hedesunda och har alltid känt att Brynäs är mitt lag. Som liten hade jag exempelvis Johan ”Honken” Holmqvist som en av mina stora idoler, säger han.

Kontraktet är skrivet över två säsonger.

ARTIKELN HANDLAR OM