Dif på kvalplats efter sjätte raka förlusten

Av: Erik Karlsson, Johannes Hägglund

Publicerad:
Uppdaterad:

Linköping/Stockholm. Oktobermörkret har lagt sig kompakt kring Djurgården.

I kväll kom sjätte raka förlusten, en otäck skada på Emil Johansson och nu är stockholmarna under kvalstrecket.

Niklas Wikegård efterlyser ledande spelare som kan lyfta laget.

– Det är deras jävla skyldighet att ställa sig upp, säger han i C More.

Foto: BILDBYRÅN

Djurgården har spelat åtta matcher under oktober månad och sju av dem har slutat med förlust.

För andra dagen i rad var det Linköping som tog alla tre poängen. Men till skillnad från fredagens match var det LHC som förde spelet från start. Broc Little gjorde 1-0 på straff och Dif såg allt mer virrigt ju längre perioden gick.

Robert Ohlsson tog till okonventionella metoder i paussnacket för att få laget "att släppa handbromsen".

”Alldeles för slarvigt”

– Det är bara att släppa taktiktavlan, säger han i C More.

Det såg lovande ut direkt i andra men efter ett par utvisningar satte Jakob Lilja 2-0 till hemmalaget i spel fyra mot fyra.

– Vi spelar alldeles för mycket slarviga passningar och vi backar inte upp våra backar när de går offensivt, konstaterar Patrik Lundh i periodpausen och i C Mores studio var Niklas Wikegård skarpt kritisk mot lagets tilltänkta ledare.

– Laget totalt sett är på för låg nivå.

– Urbom ska ta tag i det, Lundh ska ta tag i det, Anderson, Tambellini, Varakas och Tellqvist ska ta tag i det. Det är deras jävla skyldighet att ställa sig upp i omklädningsrummet. En av dem måste ställa sig upp och säga att "nu är det slutlekt, nu får vi sluta hålla på och lalla oss på det här sättet", dundrar han.

Skada efter tuff tackling

Den av Dif-spelarna som reste sig i slutperioden blev Calle Ridderwall. Han satte reduceringspucken med drygt fyra minuter kvar och stod i båset och jagade på sina lagkamrater i jakt på en kvittering. Men det räckte inte utan LHC kunde ta sin första hemmatrea för säsongen.

– Det finns inte mycket att säga. Vi måste börja vinna, där är vi just nu. Det enda sättet att bryta en sådan här negativ trend är att vinna. Vi pratar mycket om att spelet är bra och det är det absolut stundtals, men vi måste börja vinna. Om vi spelar bra eller riktigt jäkla dåligt skiter jag i så länge vi vinner, säger han.

Hur är stämningen i laget efter alla förluster?

– Ingen, absolut ingen, tycker det här är roligt. Ingen tycker det är roligt att torska i det här omklädningsrummet. Det blir ett litet krig mentalt för att hålla sig positiv, men vi försöker göra det. Ingen kör huvudet i sanden som en struts och skiter i det. Vi är inte sådana, utan vi gnuggar vidare oavsett hur tungt det känns, säger Riddderwall.

Och som inte det vore nog med sjätte raka förlusten och en placering under kvalstrecket för Dif så åkte backen Emil Johansson på en tuff tackling i mittzon i sista perioden som såg ut att sluta med en skada.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!