Svensken tangerade klubbrekord i NHL

HOCKEY

”Det är roligt att det går bra”

RALEIGH. Victor Rask stod för två nya assist när Carolina knockade New York Rangers i natt.

Därmed tangerade han klubbrekordet för längsta poängsviten i början av en säsong – och delar nu ledningen i NHL:s svenska poängliga med William Nylander.

– Det är roligt att det går bra, det ger mer självförtroende. Men jag har alltid trott på mig själv. Jag tror det är väldigt viktigt, säger den  23-årige masen när Sportbladet träffar honom i hemstaden Raleigh efter 3-2-segern.

Foto: AP

De största svenska stjärnorna har fått hård konkurrens av några mindre kända namn i årets serieupptakt. 

Victor Arvidsson är till exempel Nashvilles bästa målskytt och Alexander Wennberg leder Columbus interna poängliga.

Men den allra hetaste ”doldisen” – ja, nästan hetast av alla – är Victor Rask i Carolina.

Med de två assisten i segermatchen mot New York Rangers i natt är han uppe i sammanlagt nio poäng på de sju inledande matcherna.

Delad etta med Nylander

Med det går han upp sida vid sida med William Nylander i toppen av svenska poängligan. 

Men inte nog med det.

Han har gjort poäng i samtliga matcher och har därmed tangerat klubbrekordet för längsta poängsviten i början av en säsong.

Ja, Ron Francis inledde visserligen säsongen 1984-1985 med poäng i elva raka matcher, men då höll klubben till i Hartford, så...

– Det där hade jag inte koll på själv, att jag är med i toppen av svenska poängligan. Jag tänker inte så mycket på sånt, jag försöker bara köra på, säger den försynte 23-åringen från Leksand när vi träffar honom i omklädningsrummet PNC Arena efter Rangers-matchen.

”Ska spela ännu bättre”

Men han kan inte förneka att han tagit ytterligare ett steg i den utveckling som började accelerera å det vådligaste redan förra säsongen.

– Ja, nej, det har känts bra. Jag bara önskar att vi hade tagit några fler segrar i starten, konstaterar han.

– Det är roligt att det går bra, det ger mer självförtroende. Men jag har alltid trott på mig själv. Jag tror det är väldigt viktigt. Och jag tycker att jag kan spela ännu bättre än jag gjort.

En annan som ser ut att tro på sig själv är ”Raskens” kedjekamrat Jeff Skinner. Han gjorde mål på två fina soloräder mot Rangers – och bombade sedan iväg skottet som Bryan Bickell styrde in i slutet av andra perioden (fast publiken trodde det var Skinner som gjorde även det och vräkte in kepsar på isen...).

– Skinner kom tillbaka ikväll och stärkte vår offensiv ordentligt. Det var några riktigt fina mål han gjorde, berömmer Victor.

– Vi spelade bra defensivt också. Vi har inte varit så bra på den punkten tidigare, vi har släppt in för mycket mål. Men ikväll gjorde vi det riktigt bra. Vi är på gång nu.

Inte minst tack vare en av ligans hetaste svenskar.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM