Växjö vann enkelt – magsjuka i Frölunda

avHenrik Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

KUNGSBACKA. Sänkta av magsjuka

Men det är ingen ursäkt enligt Frölundas Nicklas Lasu.

– Så här illa kan det se ut om man inte gör jobbet, säger han efter 2-5 mot Växjö.

Under hemresan från helgens CHL-match i Tjeckien drabbades Frölundastjärnan Johan Sundström av magsjuka. Åtta timmar på en buss senare hade han smittat ner ytterligare tre lagkompisar, som fick sjukdomsutbrott hemma i Sverige. Varken Matt Donovan, Casey Wellman eller Sebastian Stålberg spelade i träningsmatchen mot Växjö.

– Det är ingen ursäkt, vi hade ingen jobbig resa. Det är helt enkelt en alldeles för dålig insats av hela laget i dag, det var för få skallar på, säger assisterande lagkaptenen Nicklas Lasu.

Växjö betydligt bättre

I motsvarande match i fjol vann Frölunda i Växjö med 7-0. De siffrorna var göteborgarna aldrig nära av i år. Växjö fick förvisso en del hjälp av nye Frölunda-målvakten Dan Bakala, men var överlag betydligt bättre matchen igenom.

– När vi åker skridskor, som vi inte gör i dag, så är det helt okej. Men i dag var det inte vårt sätt att spela hockey. Vi ska inte dra ett streck över det här, utan mer lära oss att förstå att när vi inte gör det rätt så blir det så här dåligt. Det är en nyttig läxa för oss, säger Lasu.

Växjö gick tidigt ifrån till 2-0 (Robert Rosén och Tummas Kiiskinen) innan Frölunda reducerade och kvitterade i den andra perioden (Joel Lundqvist och Johannes Johannesen). Men ett misstag från Bakala gav Joakim Hillding öppet mål, och efter det var Växjö aldrig hotat.

Publicerad: