Luleå vann grinig rond 1

Av: Emil Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Det är så här ett slutspel ska vara”

1 av 2

LULEÅ. Luleå besegrade Färjestad med 4-2 – och det var grishockeyn som banade väg.

– Vi är byggt för det här spelet, konstaterar Jonathan Granström.

Luleå och Färjestad är ligans två tyngsta lag. På förhand trodde de flesta att serien skulle bli den mest fysiska av alla. Lagen skulle inte göra någon besviken. För i första perioden var det bråk, stök och allmän kaos efter varje avblåsning. Perioden varade i nästan 45 minuter. Det var också grisspelet som ledde Luleå till segern med 4-2. Sportbladets krönikör Hans Abrahamsson skriver efter matchen att Luleå har en hel svinstia med spelare som Emil Sylvegård, Anton Hedman och Jonathan Granström.

– Vårar lag är byggt för det här spelet. Och det är så här ett slutspel ska vara. Jag tycker att man hör på publiken att dom gillar det, säger Jonathan Granström och fortsätter:

”Ska alltid spela fysiskt”

– Men vi gick inte ut för att spela speciellt fysiskt, för vi ska alltid spela fysiskt. Om du kollar därinne så har vi väldigt många fysiska spelare. Det vore dumt att inte använda dom styrkorna.

Efter den grisiga inledningen hade Luleå sedan en ledning med 3-0. Färjestad kunde dock reducera två gånger i tredje perioden. Men tillslut kunde Jacob Micflikier avgöra när han punkterade matchen till 4-2. Efteråt var Färjestad kritiska till sin egen matchplan.

– Vi måste fokusera mer på ishockeyn. Vi ska inte gå i deras fälla. De tacklar och kör som dårar. Istället ska vi fokusera på att släppa pucken snabbt, för de är vi bra på och då kommer Luleå att få det svårt i fortsättningen

”Gäller att jobba hårt”

– Samtidigt måste vi fortsätta att stå upp för varandra, serien kommer nog se ut så här hela vägen.

Vad behöver ni göra för att kvittera matchserien på lördag?

– Det gäller att jobba hårt när det grinar emot, täcka skott och backchecka. Sen när det går bra är det bara att rida på den vågen, som i tredje perioden.

Tuffingen Jonathan Granström var inblandad i det mesta ute på isen. Men han håller inte med Mikael Wikstrand att Luleå kör på som dårar.

– Det får stå för honom. Som jag sa tidigare, vi har ett stort och fysiskt lag, och vi kommer fortsätta med att spela de spelet.

– Sen har vi också riktigt många skickliga spelare. Det gäller att vi fokuserar på alla punkter och kör stenhårt.

Luleå svinstia

Jonathan Granström

178 cm

89 kg

Emil Sylvegård

188 cm

98 kg

Anton Hedman

191 cm

95 kg

Publicerad: