Krisklubben Modo ute efter Christensen

Av: Hans Abrahamsson

Publicerad:

Kan återförenas med sin gamla tränare

Erik Christensen, 32, har inte förlängt med HV 71.

Nu kan Sportbladet avslöja att Modo gett sig in i kampen om stjärncentern.

– Jag har inga kommentarer till några spelare alls i detta läge, säger Modos general manager Per Svartvadet.

Foto: STEFAN PERSSON/BILDBYRÅN
Erik Christensen.

Sportbladet har redan berättat om Modos intresse för VM-målvakten Joacim Eriksson. Men det är inte det enda namnet som finns på Öviks-klubbens radar inför kommande säsong.

En annan spelare Modo gärna vill se i lagbygget nästa säsong är HV-centern Erik Christensen, med närmare 400 NHL-matcher på meritlistan.

Kopplingen till Modo är given.

”Cirkulerar massa namn”

Under förra säsongen hade dåvarande HV-tränaren Andreas Johansson och Erik Christensen ett bra samarbete. Den NHL-meriterade kanadensaren fick stort förtroende och svarade upp med att vara en av ligans bästa spelare.

Trots en del skadeproblem snittade han nästan en poäng per match. På 46 matcher blev det 44 poäng.

Modos general manager Per Svartvadet vill varken bekräfta eller dementera Sportbladets uppgifter:

– Jag har egentligen inga kommentarer till några spelare alls i detta läge. Kan dock säga att det är enormt med namn som erbjuds till höger och vänster just nu, så jag förstår att det cirkulerar massa namn.

Kan återförenas med Johansson

Den här säsongen har Erik Christensen haft det betydligt tyngre och inte alls varit den ledande forward som nya tränaren Johan Lindbom hade hoppats på. På 41 matcher har det bara blivit 23 poäng.

Christensen har tidigare öppnat för en fortsättning i HV 71, men frågan är hur långt Jönköpingsklubben är beredd att gå när det gäller lönen?

Erik Christensen kom till HV 71 i oktober 2013 och det här är sista säsongen han går under den så kallade expertskatten. Något som gör det betydligt dyrare att skriva kontrakt nästa säsong.

Enligt Sportbladets uppgifter har nu Modo anmält sitt intresse för Christensen. Modos tränare Andreas Johansson ser gärna att de två återförenas kommande säsong.

Sportbladet har sökt HV:s sportchef Johan Hult.

Publicerad: