SHL Svenska hockeyligan

Timrås mäktiga vändning ger dem hopp

avHenrik Lundgren

GÖTEBORG. Årets vändning på 61 sekunder.

Efter 5-4-chocken mot Frölunda tittar forna jumbon Timrå uppåt i tabellen. 

– Det här kan betyda extremt mycket framöver. Nu vet vi om att vi kan slå de bästa lagen i serien, säger Henrik Törnqvist.

Det såg ut att bli en hedersam förlust. Trots väldigt bra spel i två perioder så låg Timrå under med 2-4 i början av den tredje. 

Då small det till. Tre gånger. På en minut och en sekund.

– När de gör 4-2 så kändes det orättvist på något sätt, men vi vet om att vi är väldigt starka i tredje och har vänt flera matcher i rad nu på slutet. Så vi fortsatte jobba på, tog pucken på mål, alla de här jävla klyschorna. Då studsar pucken in förr eller senare. Det var extremt skönt att vi kunde vända och vinna, säger Henrik Törnqvist. 

Johan Persson gjorde 3-4 (45.46), Törnqvist skickade in kvitteringen (46.05) och Vilmos Gallo gjorde 5-4 (46.47). 

”Skönt för självförtroendet”

Det var säsongens vändning i SHL, kan man tycka. Men både Frölunda och Timrå har varit med om liknande tidigare. Hemmalaget tappade 3-1 till 3-4 på de sista tre minuterna mot Mora i september. Och Timrå har vänt sent och vunnit mot både Luleå och Brynäs de senaste veckorna. 

– Vi har gjort några såna nu, och det har varit riktigt skönt för självförtroendet, fortsätter Törnqvist.

Det har gjort att Timrå som legat jumbo under en stor del av säsongen klättrat allt närmare lagen ovanför. I och med de tre poängen mot Frölunda gick man om Mora och har bara två poäng upp till Örebro. Och tio poäng upp till Rögle på den sista slutspelsplatsen.

– Vi vet om läget nu, att vi ligger i botten. Men vi vet också att vi spelat mycket bra hockey på slutet. En sån här vinst gör mycket för självförtroendet i laget. Vi vet om att vi kan slå dem som är bäst i ligan just nu, och dessutom vända mot dem på bortaplan. Det kan betyda extremt mycket framöver. 

Saknade flera spelare

Timrås skräll blir än större när man betänker att man saknade JVM-spelarna Filip Hållander och Jacob Olofsson, men framför allt skadade poängkungen Anton Wedin.

Men det sket ni i…?

– Haha, exakt. Då fick andra kliva fram, det är så lagsporter fungerar. 

För de glada Timråspelarna väntade en längre bussresa efter matchen.

– Det blir minst tio timmar hem. Men betydligt skönare nu än om vi förlorat. Det är ganska lätt att sätta sig i bussen nu, med lite tjo och tjim går timmarna snabbt. 

ARTIKELN HANDLAR OM