”Oj, vilken bjudning”

avTomas Ros

Foto: Henrik Hansson/TT
Lukas Wernblom gratuleras efter sitt 2–0-mål.

LEKSAND. Viktiga poäng på spel – då tackade Modo för indianaren som Lukas Wernblom gjorde matchavgörande 0–2 på.

– Vilken bjudning, säger Lena Sundqvist, kommentator på C More.

– Katastrof. Jag bad laget om ursäkt för missen. Bra läropeng för mig, säger Filip Johansson.

Det var en viktig match i Tegera Arena på lördagen.

Modo, som knappt hämtat sig från chocken mot AIK senast där man förlorade med 1–6, mot Leksand i en match där viktiga placeringar till den kommande slutspelsserien stod på spel.

Urjämn första period där före detta leksingen Erik Hanses i Modo-målet svarade för en fin räddning när Tor Immo hade öppet mål efter en målvaktsretur. Men Hanses var där i sista stund med en klassisk Hasek-räddning.

Första målet gick till gästerna och det kom i powerplay där en variant mellan Jonathan Johnsson och Joakim Hagelin gav resultat. I stället för att skjuta på mål valde Johnsson att skott-passa till sin lagkamrat som styrde in pucken i öppet mål.

– En inövad variant. Modo har många passningsskickliga spelare, säger experten Mike Helber i C Mores sändning.

”Kyligt avslut”

0–2 kom några minuter senare efter ett oväntat samarbete mellan 18-åringarna och juniorlandslagsspelarna Lukas Wernblom, Modo, och Filip Johansson, Leksand. Unge Filip chansade med en hård passning från förlängda mållinjen, men den gick aldrig fram till Leksands forwards. I stället hamnade den rakt på Wernbloms klubba, som helt fri med Leksands målvakt Axel Brage satte 0–2.

– Oj vilken bjudning, rakt i gapet på Wernblom, utbrister kommentatorn Lena Sundqvist i C Mores sändning.

Hennes expertkommentator Mike Helber utvecklar:

– Filip vill givetvis inte göra detta. Han slår en stenhård passning, men Wernblom gör det bra som tar ned pucken. Kyligt avslut längs isen.

– Jag kom i ganska bra fart. Hade lite tid att fundera på vad jag skulle göra. Och segern var så skön. Vi var så jäkla arga efter matchen mot AIK. Bra att vi kunde studsa tillbaka nu, säger Lukas Wernblom.

Matchen slutade 2–1 till Modo efter att Johan Porsberger reducerat för hemmalaget. I sista minuten hade Leksand chansen att göra 2–2 i spel sex mot fem, men August Bergs skott tog i stolpen.

ARTIKELN HANDLAR OM