”Kan spela bra hockey”

HOCKEY

Modos målskytte lossnade

SKELLEFTEÅ. Svarta november fick ett ljust slut för Modo.

Seger mot månadens bästa lag, Skellefteå, och äntligen lossnade målskyttet.

– Tidigare har vi gått bort oss i ivern att göra mål, säger Charles Berglund.

Foto: Modos Byron Ritchie gjorde 3–1-målet mot Saik och laget fick äntligen ta tre poäng.

Modos tränare, Charles Berglund, har hyllat Skellefteå som elitseriens bästa lag. Sett till den senaste månaden ger statistiken honom rätt.

Fram till gårdagens match hade däremot Modo gått sämst av alla lag i november.

– Vi förlorade två matcher förra veckan där vi gör två jättebra perioder, men inga mål. Det är skillnaden, säger Berglund.

1,6 mål per match

Målskyttet har varit lagets stora akilleshäl – särskilt på bortaplan. Inför mötet mot Skellefteå låg det blygsamma snittet på strax över 1,6 mål per match.

I går gjorde Nicklas Danielsson 1–0 redan efter 3.57 av den första perioden.

– Vi sa att vi skulle gå ut och göra en stark defensiv insats och kriga i 60 minuter. Och jag tycker att vi har spelat bra mot slutet, förutom att vi inte har gjort mål. Nu lossnade det lite och det var jävligt skönt, säger Danielsson.

Spelat utan respekt

Fram till det tio minuter långa spelavbrottet efter 8.40, då en trasig plexiglasskiva byttes ut, hade Modo spelat helt utan respekt och dominerat totalt.

– Respekt kan man inte visa för någon. Senast vi möttes vann vi skotten, men torskade med 1–5. Vi vet att vi kan spela bra hockey, säger Danielsson.

– Vi har ju snart slagit alla lag. Det är ju bara att titta hur jämn serien är. Gör du ett bra jobb har du chans att slå alla lag, säger Berglund.

Skellefteå gjorde samtidigt sin sämsta matchinledning på hemmais den här säsongen.

– Ja, det var det nog. Vi är inte med från start och de är klart bättre första tio. Känslan var att alla trodde att det skulle gå lätt, säger Skellefteås tränare Anders Forsberg.

Handlade det om underskattning?

– I så fall från början. Men de gör en väldigt bra match och vi var förvarnade om att de skulle komma ut desperata och kriga, och göra ett bra jobb, säger Forsberg.

ARTIKELN HANDLAR OM