”Väldigt svår uppgift mot San Jose framför oss”

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

Niklas Hjalmarsson drömmer om Stanley Cup-final

NEW YORK. Ungbloden i Chicago är klara för sin andra raka konferensfinal.

Och den här gången ska de gå ännu längre.

– Jag skulle kunna springa från Malmö till Kiruna för att få spela Stanley Cup-final. Men det är egentligen inget jag vill tänka på nu. Vi har en väldigt svår uppgift mot San Jose framför oss först, säger svenske backen Niklas Hjalmarsson till Sportbladet efter den avgörande 5-1-segern i natt.

Niklas Hjalmarssson.
Niklas Hjalmarssson.

Ja, de unga stjärnorna från Windy City tog i natt för den bleka insatsen i förra matchen och gick på knock mot ett darrigt Vancouver.

Resultatet:

En övertygande 5-1-seger – och avancemang till konferensfinalen mot San Jose Sharks.

– Vi ville verkligen inte ha någon sjunde match hemma i Chicago. Vi ville avsluta serien nu. Och det gjorde vi genom att höja oss ordentligt. Jag tycker det här var vår bästa match i årets slutspel, säger backen Niklas Hjalmarsson när vi når honom på telefon efter slutsignalen.

”Lärde oss mycket”

Han ska nu spela sin andra konferensfinal i rad – och den här gången tror den 22-årige smålänningen att Hawks kan ta sig ännu längre.

– I serien mot Detroit förra året hade vi egentligen aldrig någon chans, men att vi fick vara med om det talar för oss i år. Vi lärde oss enormt mycket, menar han.

– Det gäller mig personligen också. Jag har ett helt annat lugn nu, vet vad som gäller och blir inte särskilt nervös inför matcherna. Det betydde väldigt mycket att jag fick vara med och spela den där serien mot Detroit.

Stor respekt

Respekten för San Jose är dock stor.

– Det är ju mellan oss och dom det stått i västra konferensen i år, så nånstans är det rättvist och logiskt att vi möts nu, säger ”Yellbear”.

– Dom är riktigt bra, vilket de bevisat genom att slå ut Detroit. Utmaningen består framförallt i att de, till skillnad från de lag vi mött hittills, har fler kedjor än en som håller riktigt hög klass. Det kommer att bli tufft.

Hjalmarsson är dock beredd att offra det mesta för att få spela en Stanley Cup-final.

– Hur mycket jag skulle ge? Ja, vi kan väl säga att jag skulle springa från Malmö till Kiruna för att få vara med om det. Men jag vill inte riktigt tänka på det nu. Först har vi den svåra uppgiften mot San Jose framför oss, konstaterar han.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN