”Vi var minst sega”

HOCKEY

Enkel seger för Detroit borta mot Minnesota

NEW YORK. Detroit Red Wings tycks inte ha hunnit slöa till sig nämnvärt under juluppehållet.

De tog en tämligen enkel 4-1-seger borta mot Minnesota i natt.

– Fast särskilt bra var det inte. Det handlade snarat om att vi var minst sega, säger målskytten Henrik Zetterberg till Sportbladet.

När NHL-lagen återvänder efter sin korta julledighet brukar de vara notoriskt sega. Skinka, sovmorgnar och liten nubbe tar liksom ut sin rätt.

Men Detroit Red Wings visade inga som helst tecken på den traditionella slöheten i Xcel Energy Center i St. Paul i Natt.

Matchen avgjord tidigt

De tog snabbt ledningen med 2-0 och sedan var matchen i princip över.

– Men särskilt bra spelade vi inte. Det handlade snarast om att vi var minst sega, säger Henrik Zetterberg när vi når honom på telefon efter slutsignalen.

– De där två första målen hade vi rätt mycket flyt med och sedan kunde vi spela på dem.

”Tajt schema framöver”

”Zäta” gjorde själv ett av målen i fråga och det var ungefär som mot Vancouver häromsisten. Han sköt från fel sida förlängda mållinjen, på Minnesota-målisen Bäckström och in i kassen.

– Ja, he he, det har börjat bli en specialitet att få in puckarna från. Men det visar väl att man ska skjuta i alla lägen, säger han.

Även Tomas Holmström gjorde mål, medan Niklas Kronwall svarade för två assist och Nicklas Lidström respektive nämnde Zetterberg för varsin.

– Vi har ett väldigt tajt schema framöver, med många bortmatcher, så det är bra att vi får börja den här delen av säsongen med en säger, menar ”Zäta”.

För Washington var inte 3-2-segern borta mot Carolina det centrala.

Det var det faktum att Alexander Ovetjkin äntligen fick göra mål igen.

– Han har slitit så hårt, utan att få studsarna med sig. Så att han satte en puck är stort både för honom och för laget, säger backen Mike Green till nhl.com

Linus Klasen var uppkallad till Nashvilles match mot St. Louis i natt, fick spela över 16 minuter och klarade sig alldeles utmärkt.

Men det hjälpte inte. Blues vann en typiskt tajt och snål match med 2-0 efter två mål av David Backes. Till det ena stod hete Alex Steen för assisten.

Vancouver hamnade i 2-0-underläge hemma mot Edmonton, efter bland annat ett Ryan O'Marra-mål som Linus Omark spelade fram till.

Men under sista perioden jobbade sig Canucks långsamt tillbaka, fick via Mikael Samuelsson klubba in en kvittering och med bara 24 sekunder kvar av ordinarie matchtid avgjorde Kevin Bieksa med ett skott från blålinjen.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL