Han jagas av flera klubbar

HOCKEY

Utfryste Bremberg kan lämna HV 71

Foto: tillbaka Fredrik Bremberg var på isen igen efter skadefrånvaro – men fick inte mycket speltid.

LULEÅ. Tillbaka efter hjärnskakningen.

Då fick Fredrik Bremberg, 37, som följde HV71:s kvitteringsjakt från bänken, endast 6.22 i speltid.

Nu kan Sportbladet avslöja att flera klubbar visar intresse för den allt mer utfryste forwarden.

Gårdagens toppmöte mellan Luleå och HV71 fick skjutas upp i 35 minuter, då Jönköpingslagets flyg till Norrbotten försenades på grund av snökaoset.

Väl på plats i Luleå tog det två perioder innan HV kom in i matchen. Men trots det vill inte tränaren Janne Karlsson skylla 1–2-förlusten på förberedelserna.

– Det är en lite för enkel förklaring. Vi är professionella idrottsmän, så det är ingen ursäkt, säger Karlsson.

– Med lite tur hade vi kunnat ta poäng. Sedan kan man alltid ställa sig frågan om det vore rättvist.

Kom aldrig in

En som aldrig kom in i matchen över huvud taget var Fredrik Bremberg, som gjorde comeback efter att ha missat de senaste omgångarna på grund av hjärnskakning.

Bremberg placerades i fjärdekedjan med Johan Lindström och Oscar Sundh. Men medan de båda fick över tio minuter i istid – liksom samtliga forwards i de tre övriga formationerna – satt Bremberg fast på bänken större delen av matchen. Totalt noterades han för speltiden 6.22.

Efter matchen ville 37-åringen inte prata med media.

– Inte i dag, meddelade Bremberg Sportbladet innan han lämnade Coop Arena.

Ett brett intresse

Enligt Sportbladets uppgifter finns ett utbrett intresse för Bremberg, som så sent som för två säsonger sedan slutade på andra plats i elitseriens totala poängliga. Ett flertal klubbar ska ha hört sig för om hans tjänster.

Bremberg kom till HV71 inför den här säsongen med förhoppningar om en producerande roll. I stället har han flyttats runt mellan formationerna, och på 24 matcher har det endast blivit ett mål och totalt sex poäng.

Det som talar emot en skilsmässa med de regerande mästarna är att Brembergs familj flyttat till Jönköping och att dottern går skola i staden.

ARTIKELN HANDLAR OM

HV71