Tvingas låna in utrustning

HOCKEY

JVM-laget har fått problem

Det svenska JVM-laget har fortfarande inte fått sin utrustning.

Därför åkte man till en sportaffär och provade ut nya grejer som man kommer använda – om spelarnas egna utrustning inte hinner fram till morgondagens match mot Kanada.

– Vi kan inte chansa att grejerna kommer, säger förbundskapten Roger Rönnberg.

Foto: Robin Lehner.

Småkronornas uppladdning inför junior-VM har blivit allt annat än optimal. När laget skulle träna i dag kunde bara hälften gå på is – tiotalet spelare har nämligen inte fått sin utrustning ännu.

När laget landade i Kanada i söndags kom aldrig utrustningen – troligtvis hade den fastnat vid mellanlandningen i München.

– Vi vet inte vad som hänt men vi är grejerna på spåren och har gott hopp om att de anländer precis innan matchen i morgon, säger Roger Rönnberg.

Reservplan

Sverige möter Kanada natten till onsdag klockan 01.30, svensk tid.

– Enligt flygbolaget ska de komma precis innan det.

Men Sverige har ordnat en reservplan. I dag var nämligen spelarna och provade nya grejer som de kan använda – om utrustningen inte kommer fram i tid.

– Visst har man varit med om att sådana här saker händer, men inte i den här utsträckningen. Men vi får gilla läget och göra det bästa av situationen, vi kom fram till att det bästa är att göra så här, säger Rönnberg.

Lehner har anlänt

Ingen optimal uppladning?

– Nej, men samtidigt är det träningsmatch och vi förlorar ingenting till turneringen på det här. Och samtidigt är det bra att få prova killarna under lite svåra förhållanden.

Målvakten Robin Lehner har anlänt till laget och deltog vid ispasset under måndagen.

Rönnberg rapporterar om ett skade- och sjukdomsfritt lag, så alla är tillgängliga om man lyckas lösa utrustningsproblemet.

– Vi tycker att det räcker så. Allt annat är perfekt och bra upplagt, vi ser fram emot att få spela match, säger Rönnberg.

ARTIKELN HANDLAR OM