Tre Kronor är sönderslaget

HOCKEY

MANNHEIM. En efter en försvinner anfallarna från Tre Kronor.

Nu är det bara elva stycken kvar och laget är sönderslaget.

Får Tre Kronor framgång med det här gänget nästa vecka ska de ha Bragdguldet.

Äntligen.

Jag säger det igen – äntligen.

VM har nu börjat på allvar och matchen mellan Tjeckien och Tre Kronor var riktigt rolig att se på, faktiskt, och trots ganska få mål. Det var fullsatt, härligt med tuffa tag och många sköna målchanser.

Men starten blev en skräckhistoria. Som en Fredag den 13:e, fast då det var torsdag den 13:e.

41 sekunder: Marcus Nilson krockar med Jimmie Ericsson som slår sönder knät och har troligtvis spelat klart för säsongen.

54 sekunder: Erik Karlsson sjabblar och Tjeckien gör första målet.

Laget ska hyllas

Lägg till att Tre Kronor tvingades att skicka hem målkungen Mattias Weinhandl, hjärnskakning, med 19-planet från Frankfurt, så förstår man att det var en jobbig eftermiddag och start på kvällen för landslagsledningen.

Men Tre Kronor kom tillbaka lite smått i matchen och det ska laget hyllas för eftersom precis allt rördes runt när laget fick gå runt på elva forwards.

Skillnaden mellan lagen på torsdagskvällen låg i att Tjeckien var sylvassa i kontringar och de måste ha jublat varje gång som Erik Karlsson var på isen – då blev det lilla julafton med bjudningar i Tre Kronors zon. Karlsson är en ytterst skicklig offensiv back, men när han blir övermodig med puck och när viljan att vara fjärde forward i anfall blir för stor är det livsfarligt.

Jag kan göra samma beskrivning för Victor Hedman, som är en grym skridskoåkare, men något slarvig i positionsspelet och går bort sig vilket skapar målchanser för motståndare.

De bristerna måste försvinna.

Ericsson imponerade

Annars blir det ett jobbigt veckoslut för Tre Kronor och en arbetsam fortsättning på VM.

Jag sade i förrgår att matchen mot Tjeckien blir mandomsprovet för det här unga Tre Kronor. Och tyvärr fixade grabbarna inte det. Kan aldrig tänka mig att jag får skriva artiklar om vunna medaljer om en vecka. Det vore en gigantisk skräll.

Jonathan Ericsson gjorde sin första landskamp och var bäste back. Imponerande.

Jonas Andersson går från klarhet till klarhet. Han blir inte kvar i Europa nästa säsong.

Match redan på fredagskvällen, 20.15 mot Lettland.

Nu anmäls David Rundblad till VM. Använd honom som forward, Bengt-Åke.