Den stora hämnden

HOCKEY

MacNevin tackar Blomdahl: ”Han tog fajten för mig”

Josh MacNevin bröt benet efter en tjuvsmäll från Ilkka Pikkarainen.

I går kom AIK:s hämnd.

Patric Blomdahl kastade handskarna och pucklade på Timrås buse.

– När Patric såg chansen tog han den och det tackar jag honom för, säger MacNevin.

Timråforwarden Ilkka Pikkarainen möttes av burop och hatramsor varje gång han rörde i pucken på Hovet.

Ett slagsmål låg och pyrde och med 5.32 kvar – när AIK ledde med 6–2 – exploderade det, då Patric Blomdahl fullföljde en tackling efter avblåsning.

Skrattade bort det

– Det sa bara pang. Jag åkte och jagade honom lite, försökte få in en tackling. Sedan släppte jag handskarna, säger Blomdahl som bara skrattar bort frågan om det var en hämnd för skadan på MacNevin.

– Jag såg inte att det var Pikkarainen förrän det var försent, säger Blomdahl och ler.

Josh MacNevin tackar sin lagkamrat för att han stod upp och tog fajten.

– Patric visste att det är bra för laget om någon står upp för en lagkamrat. Fajten han tog var för mig, men även för alla andra som han (Pikkarainen) gjort så här mot. Slagsmål är inte bra, jag vet, men det gör spelet renare. Om spelare vet om risken att få spö så gör man inte idiotgrejer, säger MacNevin som sett de otäcka bilderna från mötet i Timrå den 6 november i efterhand.

– Det såg riktigt illa ut. Om du vill finns det i varje byte flera lägen att tackla spelare bakifrån och skada dem, men du gör det inte.

– Det var en fruktansvärt ful sak han gjorde mot mig och han har gjort det förr, det är det värsta. Att han bara fick två matchers avstängning är ett skämt. Och att Patric fick fem minuter nu och Pikkarainen bara två är också ett skämt.

Ilkka Pikkarainen har dock inga planer på att ändra sin spelstil.

”Respekterar andra”

– Varför skulle jag? Jag respekterar andra spelare, men jag gillar att tackla. Jag har pratat med Josh, men vad som sades stannar mellan oss, säger Pikkarainen och flaggar för att det kan komma en hämnd mot Blomdahl.

– Vi har flera matcher kvar, så vi får se vad som händer framöver...

ARTIKELN HANDLAR OM