Se när Weinhandl tredubblar målskörden

Av: Johannes Hägglund

Publicerad:

JÖNKÖPING. Bara ett mål på åtta på matcher.

Mot HV 71 tredubblade Mattias Weinhandl sin målskörd.

– Jag har känt mig seg. Skönt att hänga dit två, ­säger LHC-forwarden.

Mattias Weinhandl kom tillbaka till Linköping inför den här säsongen och många trodde att han skulle vara med i toppen i skytteligan. Men 32-åringen har haft svårt att hitta nätet under inledningen av säsongen. På de ­åtta första matcherna har Weinhandl gjort ett mål. 

– Det kändes ändå okej under de fyra första matcherna. Vi gnuggade på och vann. Men precis som laget har jag varit sämre i de fyra sista. Jag har känt mig seg, men skönt att få hänga dit två i den här matchen, säger Weinhandl.

”Vi blev slappa”

LHC kom till Jönköping med två raka förluster i bagaget. Senast mot Färjestad förlorade östgötarna med 7–2. Men LHC studsade tillbaka och besegrade serieledande HV 71 med 4–1. Mattias Weinhandl grundlade segern med att göra både 1–0 och 2–0.

– Skönt att vi gör en bra match. Vi har kommit bort ifrån vårt grundspel på slutet. Efter 8–3-segern mot Växjö var det som att vi blev slappa och svävade iväg­ lite. Men nu är vi tillbaka. Riktigt skönt, säger Weinhandl.

Weinhandls kedja med Eric Himelfarb och Andreas Jämtin gjorde även 4–1-målet. Tillsammans svarade trion för sju poäng.

”Är på rät väg”

– Helt okej kändes det. Vi gjorde en bra match och skapar en hel del chanser utöver målen. Vi är på rätt väg. Hela laget gör det vi ska, säger han.

På rätt väg säger du. Du känner att ni har ännu mer att ge?

– Ja, det hoppas jag verkligen att alla har. Man ska ­inte vara på topp efter nio matcher. Det gäller att hitta tryggheten. Det tar tid att bygga upp den, men vi är definitivt på rätt väg, säger tvåmålsskytten.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN