”Sudden” tangerade målrekordet

HOCKEY

OTTAWA. Ny förlust för Toronto.

Men äntligen fick Sudden göra mål igen – och nu har den svenske stjärnan tangerat Darryl Sittlers 389 mål i klubben.

– Det är någonting jag kan njuta av när karriären är över, säger Sundin till Sportbladet.

Foto: Mats Sundin.

Toronto har inte haft marginalerna på sin sida under inledningen av NHL-säsongen. Förlust i sudden death mot Ottawa i premiären, efter att ha tappat en ledning i tredje perioden.

I natt möttes lagen igen, nu i Scotiabank Place i Ottawa. Den här gången hade Toronto oavgjort tills det återstod fem minuter. Då avgjorde Daniel Alfredsson med ett rappt skott.

”Hade otur”

– Vi har lite otur, absolut. Vi har ju ett bortdömt mål, bland annat, säger Mats Sundin.

– Men vi spelade faktiskt bra i dag igen. Vi har dock för dåligt med chanser i powerplay, där måste vi kunna skapa mer. Ottawa ska å andra sidan vara det bästa laget i vår konferens, så jag tycker att vi gör två bra matcher.

Mållös 13 raka matcher

I Ottawa kom också Sundins första mål för säsongen. Och det var efterlängtat. Sudden hade gått mållös – medräknat förra säsongen – i 13 raka matcher. Målvaktsreturen som han tryckte in bakom Martin Gerber innebar också att han numera står på samma notering som Darryl Sittler: 389 gjorda mål i Toronto.

– Det är kul. Men det är samtidigt svårt att tänka på när man är mitt uppe i säsongen och man just har förlorat en hockeymatch. Men det är något jag är stolt över, att vara i samma grupp som en spelare som Darryl Sittler, säger Mats Sundin.

På lördag ställs Toronto mot Montreal Canadiens. Då kan Mats Sundin ensam ta över det klassiska rekordet.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL