Tuffe Boork - bästa tränaren

HOCKEY

”Jag har inte ångrat någon petning”

Foto: Ola Westerberg
Hård men rättvis?

Bästa tränaren - enligt Sportbladet.

Brynäs tuffe ledare Leif Boork håller än.

– Jag kan både vara hård och cynisk. Men jag har även ett varmt hjärta och kan samarbeta, säger Leif Boork.

I dag rankar Sportbladet Leif Boork som Sveriges bäste tränare.

Han har lyft Brynäs från att ett lag som kämpat om att ta sista platsen till slutspel – till att lag som har kraften att utmana de fyra stora om SM-guldet.

Ofta handlar rubrikerna om Boork om hans ökända frysbox där han placerar spelare som, enligt honom själv, inte håller måttet eller ser sig själv som större än laget.

– Jag har inget emot allt som skrivs om mig. Jag vet hur man som läsare fungerar, det är alltid intressant att läsa skvaller om andra kollegor. Men jag tar inte rubrikerna så allvarligt, säger Boork.

Daniel Casselståhl, Tommi Miettinen, Mikael Wahlberg, Henrik Malmström och Vesa Viitakoski är några som Boork valt att peta.

Sedan har spelare Ove Molin, Jonas Almtorp och Robert Kristan varit utanför laget den här säsongen.

– Jag har inte ångrat någon petning jag har gjort. Det har varit jobbiga beslut att ta, men det har varit genomtänkta åtgärder. Sedan har det blivit lyckosamt och växlingen av spelare har fungerat, säger Boork.

Är det någon i Brynäs som kan känna sig säker på sin plats i laget?

– Nej, det är det inte. Jag väljer att göra det som jag anser vara bäst för laget. Sedan är det väl så att en lagkapten, Nicklas Bäckström, har ett stort förtroende-kapital. Han kan gör fler misstag utan att bli satt åt sidan, säger Boork.

En del säger att du är ledare efter devisen - management by fear. Kommenterar?

– Jag kan vara både hård och mjuk. Men jag hotar inte folk. Jag kan ta beslut och vara cynisk. Samtidigt anser jag att jag ar ett varmt hjärta, kan samarbeta och ta intryck, säger Boork.

Tomas Ros

ARTIKELN HANDLAR OM