SHL Svenska hockeyligan

Moras mörker

Av: 

Pelle Marklund

HOCKEY

Flest insläppta mål Fjärde raka förlusten ”Utan självförtroende”

MORA. Mörkret sveper kring Mora IK.

2–5 mot Timrå var lagets fjärde raka förlust.

– Vi har varit i värre svackor än så här, konstaterar forwarden Martin Jansson kort.

Svarta siffror talar sitt tydliga och bistra språk för dalaklubben.

Här är ett axplock:

?Fjärde raka förlusten, 10–21 i målskillnad och bara två av 18 poäng på de senaste sex matcherna.

?Flest insläppta mål (49) av elitserielagen.

?Mora har dessutom den överlägset sämsta statistiken i powerplay. Bara 8,97 procents utdelning berättar att mindre än vart tionde numerära överläge resulterar.

”Mycket negativt”

– Tyvärr finns det mycket negativt att plocka fram, men det vi behöver nu är någon som pekar på det positiva. För närvarande är vi bara en samling spelare utan självförtroende.

– Men kanske behöver vi ned på botten, för att kunna ta avstamp uppåt igen, suckar Martin Jansson vidare.

Har det varit tyngre?

– Just nu känns det kanske inte så, men jag tror faktiskt att vi hade en längre förlustsvit än fyra matcher i fjol. Den gången kom vi tillbaka, och det finns inget som säger att vi inte kan göra det igen.

Att Mora måste vässa sitt spel råder det ingen tvekan om. Presterar laget inte bättre än under de två perioderna mot Mora, då blir det snart till att börja ladda för kvalserien – kanske mot ärkerivalen Leksand…?

– Det som var positivt i den här matchen var ändå vår tredjeperiod. Då visade vi i alla fall lite vilja. Men för egen del känns det taffligt, och jag väntar fortfarande på mitt första seriemål den här säsongen, fortsatte Martin Janson.

Bergqvist två mål

En som slapp vänta längre än till i går var Kenneth Bergqvist. Redan i sin femte match kom de två första målen, och Bergqvist var med 1–3 och 2–3 nära att ta Mora tillbaka in i matchen.

Då, när Mora jagade kvittering som hårdast, kopplade Timrå på sin kyla och sitt kunnande igen. 4–2 sköt Kimmo Lotvonen när Jonathan Granström satt utvisad, och 5–2 kom från Riku Hahls klubba i öppen kasse.

Mora är på väg ned i botten på många sätt, inte minst tabellmässigt. Nästa chans till revansch kommer på torsdag när laget möter Frölunda i Scandinavium.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan