Ingen ”Alex” mot Trelleborg

HOCKEY

”Niclas försökte lite i dag, men det går inte”

IFK Göteborg får som väntat klara sig utan Niclas Alexandersson i söndagens guldstrid. Hans skada hann inte läka tillräckligt fort.

– Niclas försökte lite i dag, men det går inte, säger IFK-tränaren Jonas Olsson.

Att landslagsmittfältaren skulle hinna tillbaka från sin skada (spricka i ena vadbenet) var redan på förhand mindre troligt. Samtidigt hade hans rehabilitering gått så fort på slutet att Göteborg ändå började hoppas lite. Men fortfarande är han inte helt återställd och kommer därför inte ens att sitta på bänken i söndagens match mot Trelleborg.

– Han slog lite på bollen på träningen i dag, det har börjat läka ordentligt. Men han kommer inte att kunna vara med, säger Jonas Olsson till TT.

Göteborg har avgörandet i egna händer tack vare sina plusmål gentemot Djurgården. Serieledarna tränade lätt på lördagsförmiddagen och har i övrigt inga skadebekymmer. Enda nyheten i truppen jämfört med senaste matchen är att Jakob Johansson går in i stället för avstängde Adam Johansson.

Även Djurgården körde ett lättare träningspass på lördagen inför derbyt mot Brommapojkarna. Skadeläget i Stockholmslaget är oförändrat. Mikael Dahlberg, Christoffer Karlsson och Sölvi Ottesen är sedan tidigare borta från spel, men i övrigt ser det bra ut inför avslutningen, enligt Djurgårdens informationsansvarige Jonas Riedel.

– Det är ett par stycken som haft småskavanker, men om inget oförutsett inträffar ska det inte behöva vara fler än de tre som missar matchen, säger han.

Efter förmiddagens träningspass väntade gemensam lunch och lite taktiksnack, därefter fick spelarna ledigt fram till söndagen.

– Det som är skönt är att det inte märks av någon som helst guldfrossa, säger Jonas Riedel.

– Så det är bara att gå ut och försöka ta den chans som finns och i första hand vinna mot Brommapojkarna. Det är ju inte omöjligt att det faktiskt räcker med 1–0.

ARTIKELN HANDLAR OM