Boork sparkas från Brynäs

HOCKEY

Förlusten mot Frölunda i lördags blev hans sista match som huvudtränare

Lördagens förlust mot Frölunda blev spiken i kistan för Leif Boork som tränare i Brynäs.

– I går hade vi en intensiv diskussion om lagets framtid och kom gemensamt fram till att den bästa lösningen är att laget får en ny ledning, säger Brynäs ordförande Christer Sundin till sportbladet.se.

– Efter åtta förluster på nio matcher är det uppenbart att en förändring måste till.

Brynäs sparkar Leif Boork, 58 som huvdtränare för klubben. Brynäs ska istället fortsätta att ledas av de assisterande tränarna Olof Östblom och Tomas Thelin. Någon ny tränare är inte på väg in, enligt klubbordförande Christer Sundin.

– Det här är en ömsesidig överenskommelse mellan klubben och Leif Boork. Det finns inga hard feelings, säger Christer Sundin. Alla parter är införstådda med att detta är det bästa för föreningen i det här läget. Vi har inte fått ut det som vi borde fått ut ur laget.

Anledningen till att Boork får sluta är de sportsliga resultaten, helt enkelt?

– Ja, efter åtta förluster på nio matcher så krävs det någon slags förändring. Laget, lagledningen och klubbledningen har diskuterat fram den här lösningen. Målet är att få en ny rytm i spelet och bättre resultat, givetvis.

Lämnar Leif Boork Brynäs nu?

– Nej, han har kontrakt med oss fram till april. Exakt vad han ska göra i föreningen vet vi inte ännu. Men han ska inte leda A-laget.

Hur länge har ni diskuterat tränarfrågan?

– Det kom efter lördagens förlust. Vi har inte pratat om detta tidigare, säger Christer Sundin.

Hur lång tid får de nya tränarna på sig att vända resultaten?

– Det har vi inte diskuterat.

Sportchefen Michael Sundlöv är bedrövad över att Boork lämnar:

– Det känns ledsamt. Han har lärt mig mycket personligen och betytt oerhört mycket för den här föreningen. Han har gjort en massa positiva saker för oss men nu på slutet har det kört ihop sig.

Vad är skälet till att det blivit så?

– (Suck) Jaa... Det har vi haft många och långa diskussioner om. Men det viktigaste nu är att den nya tränarduon och laget gör allt som det någonsin går för att vända resultaten.

Vad är målsättningen med säsongen 07-08 för Brynäs?

– Målet VAR att hamna bland de fyra bästa... Men vi är väl medvetna om vart vi ligger till i tabellen. Men någon ny målsättning har vi inte diskuterat eller slagit fast.

ARTIKELN HANDLAR OM