”Blomdahl hade avsikt att skada”

HOCKEY

Luleå rasar efter överfallet – och kräver lång avstängning

Linköpings Patric Blomdahl sänkte Viktor Lindgren.

Nu kräver Luleå att Blomdahl stängs av – länge.

– Avsikt att skada på det här sättet ska vara långa straff, säger tränaren Roger Rönnberg till sportbladet.se.

Patric Blomdahl är knappast populär i Luleå. När Linköping ställdes mot Luleå i slutspelet för två säsonger sedan skickades Blomdahl in på isen i slutskedet av en redan avgjord match med ett enda uppdrag: Starta bråk.

Det lyckades han med och jättebråket slutade med åtta matchstraff.

I Linköping (matchen slutade 2–2) på lördagen var det återigen dags för Blomdahl att stå i centrum för Luleåspelarnas avsky. Redan efter 2,25 sänkte han Luleås Viktor Lindgren med en våldsam tackling och Lindgren fördes till universitetssjukhuset i Linköping med en kraftig hjärnskakning.

– Han mår illa, är groggy, minns ingenting. Alla symptom på en kraftig hjärnskakning, sa Luleåtränaren Roger Rönnberg när sportbladet.se pratade med honom någon timme efter matchen.

– En ruskigt respektlös tackling av Blomdahl, men det är ju inget ovanligt när det gäller honom. Alla vet ju hur den killen är.

Luleå anser att Blomdahls tackling var ett medvetet försök att skada och att han förtjänar en lång avstängning.

– Det är bara en fråga om hur många matcher han ska bli avstängd. Avsikt att skada på det här sättet ska vara långa straff. Men hur långt, det har vi en disciplinnämnd som ska avgöra. Vi får se vad de säger om det, sa Rönnberg.

– Jag sitter här med en kille som har en hjärnskakning, mår illa och kanske kommer att ha men för resten av livet.

Kunde ni koncentrera er på matchen?

– Jag fick ägna tio minuter till att lugna ner spelarna i omklädningsrummet efter den här incidenten, så att de skulle fokusera sig på hockeyn. Jag ville inte se några hämndaktioner på Blomdahl.

– Killarna gjorde det bra, Blomdahl fick ju avsluta matchen. Jag förklarade för killarna att vi har ett regelsystem som ska ta tag i sånt här.

Patric Blomdahl hävdade att tacklingen inte var medveten:

– Klart att jag var orolig, visst spelar jag tufft – men vill självklart inte skada någon. Det var svårt att fokusera fullt ut på matchen efter, sa han till TT.

ARTIKELN HANDLAR OM