LHC: Vi har börjat vår klättring ...

HOCKEY

LINKÖPING Tre raka förluster förde Linköping till botten av tabellen.

Men mot Malmö blev det seger - som vanligt.

Sjunde raka vinsten mot skåningarna tog slut på krissnacket - i alla fall tillfälligt.

-Otroligt viktigt att vi tog full pott, det hade varit jäkligt tungt att få stryk på hemmaplan i det här läget, tycker centerstjärnan Tony Mårtensson.

Linköpings start på säsongen har varit rena fiaskot med stryk i tre raka matcher.

Vinstsvit sen 2004

Därför hade östgötarna inget emot att möta Malmö - ett lag man inte tappat poäng mot sedan den 24 januari 2004 eller åkt på pisk av sedan den 4 oktober 2003.

Den senaste säsongen klubbarna drabbade samman, 2004/05, tog Linköping hem samtliga sex möten.

Och nu förlängdes alltså sviten till sju raka. Skåningarna klarade inte av att spräcka förbannelsen den här gången heller.

-Inte mig emot om den trenden fortsätter, ler Mårtensson. Fast Malmö har ju till stora delar ett nytt lag nu så gamla förluster mot oss sitter nog inte i bakhuvudet på så många spelare.

Tre poäng på lördagen var ett krav för Linköping -för att inte hamna på nedflyttningsplats.

-Klart att det varit tungt, men pallar man inte sådana här situationer så tidigt på säsongen kan man lika gärna lägga av. Det är 50 omgångar kvar att spela och vi vet vad vi kan, menar Mikael Håkanson.

Inget krissnack

Mårtensson hävdar att det inte varit tal om något allvarligt krissnack inom truppen.

-Vi har pratat om att vara noggrannare på isen, spela mer rakt på mål och ha tålamod. Det tycker jag vi uppfyllde mot Malmö. Jag har aldrig känt någon panik, utan mer varit fruktansvärt sugen på revansch, säger Mårtensson.

-Tidigare har vi bjudit på alldeles för mycket. Med striktare och tuffare spel ska vi börja klättringen uppåt i tabellen där vi hör hemma med det här gänget, säger Håkanson.

Joakim Löwing

ARTIKELN HANDLAR OM