Foppas Flyers krossat i natt

HOCKEY

1–9-förlusten beskrivs som en förnedring

NEW YORK. Förnedring.

På annat sätt går det inte att beskriva det Peter Forsberg och hans Philadelphia råkade ut för i Buffalo i natt.

Sabres krossade Flyers med 9-1.

– Det här var oerhört pinsamt. Det är inte en-två spelare som viker ner sig, det är hela laget, sa en besviken Foppa till AP.

Foto: Krossade. Philadelphia åkte på en riktig stjärnsmäll mot Buffalo i natt.

Vad var det som hände?

Den frågan har åtskilliga Philadelphia Flyers-spelar antagligen ställt sig vid upprepade tillfällen under den just gångna, garanterat sömnlösa natten.

I den första, mållösa perioden höll ju Broad Street Bullies jämna steg med övermännen från slutspelet i våras. Ja, även sedan Thomas Vanek petat in 1-0 i början av andra såg de ut att vara med i matchen.

Föll ihop – som en tältstol

Men när Spacek efter dryga tio minuter klappade in tvåan bakom den för kvällen kapitalt misslyckade Robert Esche vek Flyers plötsligt ihop sig som tältstol.

Från den stunden blev praktiskt taget utdelning så fort hemmalaget visade sig i offensiv zon.

Drury, Roy, den allt mäktigare Henrik Tallinder, Afinogenov...alla satte de sina lägen. Medan bortaspelarna stod och såg på.

I den tredje var det meningen att Flyers skulle snygga till siffrorna och precis i inledningen fick Carter också in en reducering. Men sedan gick proppen omedelbart ur igen. Innan det gått fem minuter hade Sabres tryckt in ytterligare tre puckar.

Hitchcock med huvudbry

Flyers är förstås inte fullt så dåliga som den här matchen ger vid handen, men coachen Ken Hitchcock har onekligen en del att fundera över.

Målvaktsspelet till exempel.

Sabres, som öppnat säsongen med sex raka segrar, har däremot inga bekymmer alls. Möjligen bara att det är lite tidigt att spela sådan mästarhockey...

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL