Mål och assist av ”Nyllet”

HOCKEY

...men Washington förlorade ändå med uddamålet

Foto: Alexander Ovechkin jublar tillsammans med Nylander i natt. Men det var Carolina som fick sista ordet.

Michael Nylander och Alexander Ovechkin var på spelhumör. Men trots ett kraftigt spelövertag förlorade Washington nattens bortamatch mot Carolina, 3-4.

– Vi känner oss som Linus i Snobben, säger coachen Bruce Boudreau.

Smekmånaden är över för Washingtons nye coach Bruce Boudreau. Efter att ha lett laget till segrar i sina två första matcher i båset, har det nu blivit tre raka förluster.

I nattens match mot Carolina borde det ha blivit seger. Men trots att Washington vann skotten med 34-19 lämnade NHL-jumbon åter isen som förlorare.

– Det är som ett mörkt moln hänger över oss, vi känner oss som Linus i Snobben, säger Boudreau till AP och syftar den tecknade figuren med snuttefilten.

Michael Nylander svarade för ett mål och en assist medan kedjekamraten Alexander Ovechkin var snäppet vassare med 2+1.

Nicklas Bäckström klev av isen poänglös, men får fortsatt stort förtroende av Bruce Boudreau. I natt spelade den svenske rookien över 20 minuter och sköt fem skott på mål. Det är det hittills största antalet skott han fått i vägen under en NHL-match.

Carolinas lagkapten Rod Brind’Amour hjälpte sitt lag till seger tack vare sina två mål. Tillfredställd över sin insats var han däremot inte.

– För några kvällar sedan spelade jag bra och fick ingenting för det, säger han till AP syftandes på 1-3-förlusten mot Philadelphia. I kväll spelade jag fruktansvärt och gjorde två mål.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL