Forssells favorit i repris

HOCKEY

Skellefteås succékedja återförenad: ”Slutspelsform igen”

SKELLEFTEÅ. Anders Forsberg återförenade slutspelets succékedja med Jimmie Ericsson, Erik Forssell och Christian Söderström.

Då sänkte de Luleå – igen.

– De såg ut att vara i slutspelsform igen, säger Forsberg.

Foto: VÄNDNINGEN Jimmie Ericsson, Erik Forssell och Christian Söderström jublar efter 3–2.

Med två förlängningsmål inom loppet av ett dygn grundlade Erik Forssell Skellefteås vändning från 0–2 i matcher till 4–2 i semifinalserien mot Luleå i våras.

I går låg han bakom en ny vändning mot Luleå med två mål på sju minuter.

Men först efter att Anders Forsberg för första gången den här säsongen återförenat succékedjan från slutspelet i våras.

– Vi har gjort mycket mål mot Luleå, så är det ju. Men om det finns någon speciell anledning vet jag inte. Vi känner varandra sedan tidigare, så det var bara att gå ut och köra när han satte ihop oss, säger Erik Forssell.

Anders Forsberg:

– De såg riktigt heta ut. Det var som att de var i slutspelsform igen. De såg så pass bra ut att jag valde att gå hårdare på dem.

En del i Forsbergs taktiska seger hade även den tidigare Luleåbacken Fredrik Styrman, som missade matchen på grund av skada, och assisterande tränaren Bert Robertsson, som coachat Almtuna tillsammans med Jonas Rönnqvist.

”Vet lite om Jonas”

– Vi pratade jättemycket med dem inför matchen. Vi försökte få den information som går att få ut genom Fredrik som har spelat där och Bert som har jobbat med Jonas. Man får alltid veta något man inte visste innan och det är otroligt viktig information, säger Forsberg, som dock inte vill avslöja vad samtalen handlade om:

– Nej, det håller jag på. Det kan vi ha användning av även senare. Men det är ju så när spelare går mellan lag, då försöker man få veta de tycker är jobbigt att spela mot och sådana saker. Och framför allt hade vi nytta av att Bert vet lite om Jonas.

ARTIKELN HANDLAR OM