Timrås styrelse skjuter till extra pengar – för ny back

HOCKEY

Ordföranden: ”Vi omsätter 107 miljoner – det går alltid att flytta på något annat...”

Jumbon Timrå är på desperat backjakt.

Nu öppnar styrelsen för att skjuta till extra pengar och överskrida spelarbudgeten.

– Det finns möjligheter för förändringar, säger ordföranden Christer Ericson.

Foto: Christer Ericson.

Timrå tippades i botten inför säsongen – och tio matcher in i serieallvaret ligger laget sist.

Medelpadingarna har tre raka förluster på kontot och -13 i plus/minus-kolumnen.

Sedan veckor tillbaka har sportchefen Stefan Lindqvist varit ute efter en backförstärkning, och behovet av en ny försvarsklippa har inte direkt blivit mindre efter skadorna på Antti Halonen och Elias Granath.

Inte fått napp

Men Lindqvist och Timrå har inte fått napp på spelarmarknanden och nu sträcker styrelsen ut en hjälpande hand för att underlätta sökandet.

Ordföranden Christer Ericson är beredd att skjuta till extra pengar.

– Det finns möjligheter för förändringar. Vi omsätter 107 miljoner, så det går alltid att flytta på något annat, säger han till Dagbladet i Sundsvall.

– Men vi är inte beredda att offra något för att chansa och gå minus. Målet är att ha ett överskott efter säsongen. När ”Linkan” (Stefan Lindqvist) kommer får ekonomiavdelningen stöta och blöta, men det måste gå fort. Det får inte ta lång tid.

”Lider med oss”

Christer Ericson håller själv med om att säsongsstarten varit tuff – och att laget kan behöva nya spelare.

– Jag lider med oss, precis som alla andra gör. Varken tabelläge eller spel är bra och det är framför allt på hemmaplan som vi ska vinna och göra reklam för oss själva, så att publiken vill komma tillbaka på nästa match, säger han.

Timrå är spelledigt till på torsdag, då bottenkollegan Färjestad väntar i ett riktigt krismöte. Hinner TIK värva någon ny back innan avresan till Karlstad?

– Som jag har förstått det har det lättat lite på marknaden. Sporten har pengar kvar och jag skulle kunna tänka mig att det blir en artistlösning eftersom det har gått så lång tid på säsongen, det är nu snart som artistspelarna brukar dyka upp. Vi får se hur det blir, inget är hugget i sten, säger Stefan Lindqvist till Dagbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Timrå IK